GRATTIS VÅRAN ÄLSKLING!!

Grattis VÄRLDENS bästa Pappa
Grattis VRLDENS bästa Husse
Grattis  min kära sambo och älskling.....

Idag fyller min Olle 35 år...HURRA!!! Det ska vi fira med lugn o ro här hemma...efter alla sjukdomar... Så i helgen blir det mer kalas..

Idag går ja in iv 38+0 eller v.39 alltså 12 dagar kvar... Hjälp vad fort det går!!!

Mycke händer!!

Ja i måndags va vi på UL! Jättekul!! Allt såg fint ut! Bebisen mådde såå bra, väger ca 2800g, så liten!!
Efter det va jag hos barnmorskan och det är fixerat!
När jag kom hem kände jag mig så konstig!! MAgsmärtor som sved och kändes som knivar som slutade med värk i rygg och stråla ner mot benen.. 
Jo men visst va det värkar... Vid 16.30 kom det en ca var 10e minut.. Så vid 19 tiden ringde jag.. De bad  mig ta alvedon..Då stannade de av och kom ca 30 min mellanrum. Olle ringde min lillebror och Lina ...så de kom.. Lina satt och klocka mig!!..Hon blev lite darrig eftersom hon också är gravid och sa, vad har ja gett mig in på =) lilla gumman!!!
Vid 10e tiden på kvällen kände jag att de inte gjorde lika ont så jag gick o la mig!! Men det fortsatte med värkar ca 30 min emellan hela natten.

Dagen efter va ja såå matt o yr. Hade som mensvärk och en satans värk i ryggen. Vid 16 tiden ringde BB och ville ta en koll så jag inte va öppen och risk för infektion, eftersom värkarna stannat av och den värk jag gick med nu.
Hjärtljuden va så bra och sammandragningarna va normala..ingen förlossning på g. De kolla livmodertappen med och den hade inte öppnat sig, men den va tunn och mjuk. De tyckte synd om mig, men vissa omföderskor kan få sånna jobbiga förvärkar som spökar!! Så leva på alvedon, värme o vila sa dem. Starkare smärtlindring fick jag med mig så jag skulle få sova inatt eftersom jag inte sovit på ett antal nätter av denna förvärk...

Tror ni ja fick sova...nähä... klockan 12 på natten började det... MAgsjuka!!! Så där har jag bott inatt med VECKAS NU tidningen =)...usch...
Kan det bli värre... en förkylning som ej ger sig, denna värk och magsjuka!! Näsblod på det med hahaha näää.. NU räcker det!!

Men just nu va ja ute på en kort promenad med Kira..Gud vad skönt det va att få frisk luft!! Och idag känner jag ingen värk alls...såå skönt!!
Mår mycke bättre, med fyy så matt,trött och yr!!
Bara 14 dagar kvar till BF.. förvånar mig inte om det blir imorgon på älsklingens födelsedag.. bara för att det är vi och får aldrig en lugn stund =/..


NU ska jag "klorina" hela badrummet skura med  defenitionsmedel och sen sova middag!!! =)

Annandagen och systers födelsedag!!!

Hipphipphurra för Diana idag!! Många grattis pussar till dig min kära syster, och Isacs moster o gudmor, och många kramar från Olle o Kira!!!

  (en bild från bb Isac är nästan 2 dagar gammal)

Ska snart slå ner arslet i soffan och kolla på film med de bästa!!
Imorgon ska vi på sista Ultraljudet och Isac ska vara hos sim morbror Fredrik. han har packat leksaker som han ska ha med och ser fram emot det!! Tror morbror Fredrik gör det också =)

Ska bli sååå spännande och roligt att se lillprinsen därinne, nu va det ju ett tag sen..=) Och snart, förhoppningsvis ser vi honom i verkligheten..=)

Nu blir det soffmys och ryggläge!!

Puss


Julafton!!

Julafton började bra...inte!!! Isac spydde hela natten mellan 12 och 6 på morgonen.
Men när vi vaknade vid 9 så va han mycke piggare.. Vi öppnade julklappar och åt frukost, och de fick han i sig.
Vi åkte aldrig till min mamma för man vill ju inte smitta med magsjuka. Så tråkigt att Isac inte fick träffa sina kusiner från Filipstad...men vi åker dit snart o hälsar på.. Dessutom så fyller ju moster Diana år imorgon..=) Amanda, moster Mia, morbror Fredrik o mormor träffar han ju ofta ändå.

Men ska jag vara ärlig så va det ganska skönt att vara hemma julafton!!! Lugnt o skönt!! Vi  byggde ihop leksakerna Isac fick mysde med godis. På eftermiddagen åkte ja till mamma o hämtade julmat!! Hehehe.. så det blev julbord här hemma =).

Jag o Olle har sagt att vi handlar något stort tillsammans men ändå köper vi nått litet till varann. Han fick 2 fina tröjpr av mig och jag fick bodylotion och parfym..
Kira fick leksaker o godis...
Isac fick masssor av leksaker!! Tåg+tågbana,pulka, jättefina kläder,lego, bilar motorcyklar, Blixten tavlor, radiostyrd byggareBoB, -lyftkran, -bil, parkeringshus, raserbana och nu tror jag han har alla bilar i Carsfilmen(blixten mcqueens kompisar) .. mm. HAn är såå nöjd!!!
Idag åker vi till farmor o farfar och firar jul, herregud jag vet inte vart vi ska ställa alla grejer..men lite flyttar vi nu över till Calles rum för Isac ska få skrivbord och lite andra förvaring
Juldagen är här så ikväll för de flesta i Karlskoga. Men inte för mig, blir nog chaufför, dessutom höggravid!!! Nu väntar vi bara på att det ska sätta igång. Ska hålla igen i 6 dagar till så det blir i januari =) försöka iallafall!!!

KRAM


God jul

20101223067 (MMS)

God jul


23/12 Godmorgon!!

Isac har vaknat och vi sitter och tittar på julkalendern... Snart ska jag duka fram frukost och sen beger vi oss att handla det sista. Fy fan det är alltid så varje år!!

Igår va min morbror Ingemar här. Vi hade lilla julafton. Isac fick ju en blixtenbil naturligtvis. Men den är stor o har massa knappar som låter. Gissa vem som sov o bädda ner honom i sin säng igår kväll...Jo Isac såklart!!! Så söt!!!

Olle sk afixa skinka o julbröd när vi kommer hem och jag och Isac ska klä granen!! Mys idag. Sen blir det uppesittarkväll med våra goa grannar!! Jag hoppas på en bil!!! =)..

Idag går ja in i vecka 38 eller 37+0.... Alltså bara 20 dagar kvar!!! Jag mår sådär kan jag säga!!! Nu är det jobigt!! Särskilt förvärkarna!!!

Ha en underbar dag innan jul!!!

KRAM


NOJJIG!!!

ja men gud så nojjig ja börjar bli....
Olle har skottat för mycke snö eller nått..fick typ som ett ryggskott när han klev innanför dörren igår efter han varit på promenix med Kira...

HJÄLP!! -tänkte jag imorse... Hans pappa var här och knåda och drog på han  på kvällen...men imorse fick jag hjälpa honom på med strumporna!!

Jaha... det kommer bli katastrof om vi blir tvugna att åka in på förlossning nu de närmaste dagarn. Jag lider verkligen med honom men va fan inte nu Olle.
Nästan samma händelse hände när jag väntade Isac, jo då trilla Olle från taket,...
Men vad händer igentligen!!

I förmiddags va ja på slaongen och fick lite slingor i håret, blev kanon!! Tack Erka!!!

Puss

renoveringen

Ja, vårat kök har nog varit den längsta renoveringen... Vi rev en vägg, lagt golv, och tapetsera o ålat väggar ljusa. Men när man öppnar upp så drar det ju med hela övervåningen typ. Skulle vilja åka till ikea idag o kolla på handtag , även lite grejer till Calles rum som är färdigt!! vi får se om vi hinner....Nu blir det frulle o väcka Olle...

Kanske hörs senare idag

Hälga ä över!!!...

Gud så fort helgen går.. Bara 5 dagar kvar till jul!!
Här sitter jag nu o planerar de sista klapparna till syskonbarn o Isac!!.. När tusan ska vi hinna... som tur är har Olle semester, så vi hinner nog nån gång mitt på dagen..
Men julgran ska kläs, skinkan ska fixas, julgodis mm... varför blir man alltid stressad in i det sista.  . .  dessutom tar jag fram bebiskläder o tvättar nu.. herregud så smått det är. Olle har målat färdigt bebisrummet bara garderoben som ska fixas. Dessutom har ja börjat packa bbväskan...
 Och så får ja inte glömma att min äldsta syster fyller Annandan och Olle den 30e.. vad ska man hitta på för presse till dem??

hmm.....

Ja men annars är väl Fia ute och åker bil för det mesta.. Jag ordnar med det mesta o handlar mm..Men det känns så otroligt skönt!! Jag lyckades igen med mitt motto!! att få körkortet innan lillen titta ut!! ska åka o köpa tårta till Körkortexperten imorron som ett stort tack för ett sånt stöd, hjälp till en lättare vardag.!! Va ska jag göra på dagarna nu... Inte plugga teori, inte JOBBA o träffa kunderna o arbetskamraterna, inte vara på körskolan.... Tur ja har Kira och Isac... Kanske åka o titta på en ny bil ;)... Bli bättre på att hälsa på mina nära o kära!!! Snart klämma ut nästa knodd..men efter det får ja o göra...=).. HAr lovat att ja ska ta mckort nån gång hos Birger med..och att Bea ska få klämma bebis!!..
Fia kanske ska ta och njuta av att bara vara hemma...varva ner lite nu!!! hmm...hur ska detta gå..=)..
Näää nu ska ja sova!!!
Natti!!!

Eller . . . 36+2 eller 37

20101218064 (MMS)

Eller . . . 36+2 eller 37


Bara 25 dagar kvar

20101218063 (MMS)

Bara 25 dagar kvar


Mina älskade killar...

Hittade denna fina bild på Filles blogg..så den snodde jag.. mina älskade killar... jättefint kort!!! Titta så lika...blir spännande att se vem "Calle" kommer att vara mest lik...


JAAAAAAAAAA!!!!!!

Idag blev mitt liv lite lättare!!! ...
Jag klarade körkortet idag.....
Imorse 9.20 fick jag domen! Och tårarna bara rasa ner från kinden...Gud vilken lättnad!!! Men va sååå nervös att köra upp i detta väder...dessutom höggravid!! Men det gick!!! YES!!
Tack Bea, Birger och Lisa på Körkortsexperten för att ni hjälpt mig till en lättare vardag!! Är sååå tacksam... Och tack min goa kära Olle som ställt upp och övningkört med mig!!! Du har nerver av stål... Älskar dig så!!!!

Idag är jag i vecka 37 eller 36+0..så snart har vi bebis att se fram emot..nästa utmaning =)..

PUSSS från en lycklig Fia

NOAH 2 ÅR

Visst tusan ja... glömt att gratulera lilla Noah som fyllde 2 år i går här på bloggen,... Kommer ihåg att jag sa till Sofie att det blir nog en stjärngosse eller lucia då hon väntade honom..va väldigt nära för timmarna efter det dygnet va slut så kom han fram till världen ...Bråtåkersvägen charmtroll. Honom ska vi fira på söndag!!!
Va förbi en kortis förra veckan..och där stog han stolt och visa sitt nya rum...och de fina stjärnorna han hade i fönster.. GULLUNGE!!! VAd fort tiden går....

Här kommer 2 bilder från den första dagen vi träffade honom och Isac och Noah sågs för första ggn...se och njut o titta på sötisarna!! Såååå småå...
 

Då va det min tur...

Då va det min tur...

Förkyld, men inte så farligt ändå....Stackars de krakar som åker på de hemska förkylningarna nu och magsjukerna, så jag ska inte klaga...Dagen idag så fick jag pussa på min docka, hälsa på mamma, slängt i mig en BigMAc meny ***MUMS** som Maria Montazami säger....
Idag fick vi våra skåpluckor och lådor så i morgon ska de upp och i helgen köper vi nya handtag... Lite svårt att välja bara.
Nu snart ska jag ut med Kira...min Puppa!!! Hon har stått o titta på mig länge nu...

Titta så fin hon är
        


och verkligen människans bästa vän!

NATTI ni söta därute


Lussefirande...

Va mysigt det är att gå på lussefirande... Vissa barn vill inte alls vara med när föräldrarna kommer.. Vissa sjunger så taket lyfter sig...eller som min lilla gosse eller nisse.. sitter mest o fillosoferar och kollar på alla föräldrar och trallar med ibland...hahahaha...

men när han är hemma sjunger han för kung o fosterland tipptapp med pekfingrarna uppe i vädret hahahaha


Men gahhh... nu.. vet..jag ..inte...vad...ja ...ska...göra...snart...

Här sitter vi i soffan o myser jag o Olle..helt plötsligt svider det till i pattarna!!!...Ja visst..det läcker...Lite gör väl inget..men nu var det 2 blöta fläckar på tischan..Men fy!!! Trodde dessutom att pattarna inte kunde bli så mycke större men nu har de växt någe enormt igen...hemskt ju!!! Dolly P släng dig i väggen!!! Och värre en så blir det när riktiga mjölken rinner till!HJÄLP!!!

Ska jag få barn snart eller..??!!! Denna fina mage har förvandlats till en stor boll av sveda o klåda.. Drar i skinnet o kliar så jag river sönder mig snart!!!...Och det lilla monstret därinne ska få tillbaka när han är i tonåren ca 15-16 år där när han sover hela dagarna i ändan. För han håller mig vaken varje natt av allt bökande och förvärkar!!
Så om 15 år står jag utanför hans dör, kliver in och slår med grytlock och kastruller...damsuger under hans säng...mooaaahhahahaha hämden kommer bli ljuv då!!!

Nu ska jag försöka lägga mig!!!


Min söta tomtenisse!

20101213060 (MMS)

Min söta tomtenisse!


Använd inte kikarn utan spegeln....

Nu ska jag försöka förklara mig!!!

Jag gillade att Jay vann idol!! Men det alla går och snackar om är hans sk "otrohet" eller "drogproblem". Men va fan..han är en skitbra artist!!! Det han gör i sitt privatliv är ju hans problem!!!! Visst jag tycker att droger inte är ok.. (men vilken artist tar inte droger)??!!!.....Det är också ett sammhällsproblem. Men de flesta skadar sig själva!!!
Och det där med Minna ,..nja klart de fått en djup relation via idol, men det behöver väl inte vara så att de är ett par eller... Åhhh jag tycker att det är en sk #PISS I MISSISIPPI# 

Jag tycker att han är skitbra iallafall!!! Go Jay!!!


Det jag mest är orolig för är idioten som tutta på stallet här i karlskoga i Botorp och 8 hästar brann inne.. usch vad hemskt!! Vilken sjuk människa!!! Stackars hästar och de som äger hästarna.. Blir  tårögd när jag tänker tanken på det! Hoppas det fått tag på eller får tag på den idioten...
...och så har vi terrordådet i Stockholm!!! FY FAN!! Trodde inte det skulle hända i sverige, men vart är vi på väg??!!.... Lite nervös blir jag på tanken bara!!! Det för mycke människor som går fritt här i sverige som har allvarligt sjuka, psykiska problem som vi inte ser!!!Vi andra människor vet inte vilka dem är.. Måste bli ett stopp nu!!!

Alltså menar jag,.. titta inte så mycke vad tidningarna skriver och på småfel människor gör i sitt privatliv o s v ....
titta på själva helheten!!!
ANVÄND INTE KIKAREN UTAN ANVÄND SPEGELN!! Helheten är det viktigaste!!!


Vi bakar pepparkakor

20101212053 (MMS)

Vi bakar pepparkakor


AJJJ,,ÅHHH....AHHH

Ja precis så är det. Har förvärkar, uppe o går, sätter mig ner...åhh så är det lugnt, förutom en liten bebis som värkar har det väldigt trångt därinne. Alltså det är helt sjukt vad ont det gör bara han rör på sig inne i magen.
Isac va med mig till MVC igår. Och underbart goa Helen bubbla han med som aldrig förr. Han fick köra hjärtljudsapparet och tyckte det va superhäftigt!!
Allt såg jättefint ut!!
Magen är nu 36 cm i sf mått. Kurvan den stiger, men hon trodde att bebis kanske ligger mer annorlunda än Isac eller att den är större, vilket är vanligt med andra barnet! Isac berätta också att det är hans "Calle" som ligger i mammas mage =).
När vi titta på Isacs kurva så låg den lite under "Normalkurvan"..."mittenkurvan", men den här är en bit över.. inte konstigt att jag får ont när han lever bus därinne!!!

Men dessa förvärkar är lite jobbiga, särskilt på nätterna...för man vet aldrig om man ska väcka Olle eller inte!! Och alla säger håll igen över årsskiftet..ohh ja, jag ska försöka!! Men när det väl sätter igång ordentligt är det inte direkt så man tänker!!

Nu ska jag gå och titta på sex and the city filmen. Får lite flascbacks.... Sofie och jag va på den filmen på bio när vi va gravida... när vi bar på Isac och Noah i magen..Känns som igår men det är ju mer än 2 år sen...Då vet man att tiden går jättefort!!!..

Kram!!!

Isac spelar wii hemma hos moster ! Får nog...

20101211051 (MMS)

Isac spelar wii hemma hos moster ! Får nog aldrig med honom hem. . .


JAAAA!!

Klara det där hemska idag,, som jag gått och varit så orolig och nervös!!! Teoriprovet, eller kunskapsprovet som det nu fint heter..
Jag är halvägs nu till ett lättare liv..
Vilken lättnad det va att lämna salen..ringde min sambo och glädjetårarna rann ner från kinden. Som ja har kämpat att få ihop tiden till att plugga sena kvällar och tid på skolan. Är inte så lätt med Isac och en hund som kräver promenader och inte klarar att vara själv hemma.
Så tack snälla farfar för att du ställt upp så mycke och tagit hand om Kira!!!
Nu är det bara det sista kvar att oroa sig för..men nu är det inte långt kvar...

Livet kommer vara mycke lättare snart med hund och 2 småttingar. Bara åka iväg själv o hälsa på nån..underbart!!!

Imorgon är ja o Isac lediga. Men det blir upp tidigt ändå för jag ska till barnmorskan kl 9 så det blir åka buss som han älskar för nu orkar jag inte gå den biten ner till brickegården och särskilt inte om det är massa minus!!! Efter det åker vi hem och myser, lagar egen pizza lovade jag Isac, och äntligen ska jag SOVA MIDDAG!!! Är såå skönt!!! Nätterna är hemska ust nu!!! Sover på sin höjd bara 2 tim i streck, sen börjas det. Magen guppar, han kickar hårt där inne, ja blir kissnödig, får ingen ro att somna om..När ja väl har gjort det, så vaknar man efter en timme igen med förvärkar, ska ja väcka Olle.. nää går o kissar och vankar lite i hallen...Och så håller det på...jajaja de är bara att vänja sig att vara vaken, men värken är det som inte är roligt och det ständiga kissandet.

Idag är jag i v36 eller 35fulla + 0 ...hihi snat kommer våran "Calle"

 

På kvällen blir det fredagsmys och IDOLFINAL!!! =)



2a advent!!

Idag har vi myst o varit inne nästan hela dan. Isac är fortfarande snuvig men inge feber, men det märktes idag att han inte sovit så bra på nätterna. Han har varit grinig o gnällig..

Vi skulle ha haft pepparkaksbak idag med morbror o Lina men flyttade fram det till nästa helg.

Farmor o farfar kom på adventsfika det var mysigt!!

Isac sa någe roligt när ja natta honom förut... Vi mös i hans lilla växasäg och prata om dagen som kommer imorgon..
..mm mamma, vi åka pulka då???.. Ja imorgon får du åka pulka älskling!! Kanske med barnen med i lokalen... ja på lilla kullen säger han då. särtlapp!!!! =).. och så vart dt puss o godnatt, älskar dig...

sen kläcker han...bort nu mamma!!! Bort!!??!!.. säger ja förvånande.. jaaa gåå pappa.. Go natt!!!

Så de va bara för mig att gå... och sen sov han!!!

Nu ska tant Fia sova...Natti!!

Mosters docka så fiin!!!


Fredag!!

Idag fick ISac vara hemma med mamma!!!
Så snuvig o hängig..inge feber...men vill ju inte att de andra barnen ska bli smittade när det nu snart är lussefirande o allt!! Jag märkte på honom att han va orkeslös imorse o gnällig. Dessutom vakna han 07.15...vi fick sovmorgon =) är ju 05.30 - 06.00 annars...så då är det konstigt!!! + att vi sov middag tillsammans idag i 2 timmar!!!

Idag är det 40 dagar kvar bara!
Drömmer om konstiga förlossningar varje natt. Uppe o pissar minst 5 ggr per natt nu. Skitsvårt att somna om... Men märker att magen sjunkit lite, har lite lättare att andas + att chipsskålen står inte lika bra på magen heller...*MORR*..
Det trycker på bäckenet och känns väldigt annolunda mot förra veckan. han spänner o drar och sträcker mer på sig därinnen än flummar runt!!! Men fy faan vad ont det gör..man ser en fot eller knä sticker ut ibland..helt sinnessjukt!!! Aj så ont det gör!!! Särskilt när han sträcker på sig, känns som att mina revben går av!!

Nu har jag suttit o njutit till idolerna---JAg är kär i Jay.. Och vissa säger men hur, han har inge utseende, kan ju bara sjunga..

Jo han har det!!! Han är inte ful, han är inte snygg, kolla in ögonen, sorgsna, men ändå den kaxiga och snälla i blicken. Han är cool, han är lugn på sånt där sexigt vis. Han är en nalle men sitt fina leende som man vill luta sitt huvud emot!!
Han är spännande för han utstrålar så många sidor och har känslor som man inte trodde han skulle visa...OCH ja va fan.. han kan sjunga!!!!! Och jag tycker att han är den som sjungit alla sorters musik fast att alla vet att han står för "ROCK"!!! Så jag hejjar på JAy..men vill nog att han ska komma 2a!! För 2orna går det bäst för!!!

 


GODMORGON TORSDAG!!!

Ja då går vi in i vecka 35!!
Eller vecka 34+0 dagar
Eller 41 dagar kvar!!!

Det börjar kännas nu. Krämporna kommer!!! Men ja va aldrig med om att jag hade förvärkar med Isac, det va mest sammandragningar, så varje gång de fåtal ggr det kommer såå tänker jag inte än!!!
 Börjar fundera på denna förlossning nu..Hur kommer det gå... De varna mig ju för att det kunde gå riktigt fort 2a ggn för med Isac gick det fort!! 1, 5 timme med värkar hemma och passade på att ta ett bad, men sen när vi kom in 19 på kvällen hade jag öppnat mig 8 cm redan och 4 timmar senare va han ute i stora världen.
Tänk om ingen hinner hit till Isac om det sätter igång över natten, tänk om ja får barn hemma eller huvudet tittar ut i bilen.. Lite smått orolig är jag!!

Åh känna denna smärta igen som är såååå hemsk!! och tänka aldrig mer som när ja födde Isac. Men när han kom upp på magen så sa jag redan en till!! Underbar känsla, obeskrivlig känsla!!! Då glömmer man denna hemska smärta fort!! Min älskling!!

Han har knövlat lite inatt.. Kom in till mig vid 2 tiden. HAde en konstig hosta. Sen vakna jag av en duns.. Och då hade plutt trilla ur sängen och va så ledsen..men vi somna om igen...
Nu ska ja möjja i soffan!!!  



RSS 2.0