Ultraljud!!

Jävel vad häftigt ultraljudet vi va på idag var. Karlskoga kvinnoklinnik hade fått en ny maskin nu..=)..De såg allt i det!!!

Mina moderkakor är inte 2 utan det är bara en... Ett hål eller en mörk ring är det som har spökat och de gjorde så att de trodde att de va 2. I denna  ultraljudsapparat såg de den mörka runda ringen. Läkaren trodde att det va en blödning, men de satte på nått konstigt som visade olika slags färger, det va ingen blödning utan en cysta. Denna cysta är ofarlig för den innnehåller inget blod eller blodkärl utan annan vätska. Olle vart naturligtvis jättenervös, min älskling! Men läkaren och barnmorskorna förklara att de anser det som en påse fylld med vatten=helt ofarligt! Dessutom är bebis så stor så moderkakan kan inte flytta ner sig eller lägga sig för öppning när jag ska föda =)

Så det menas med attt jag kan ha en normal fölossning-inget planerat kejsarsnitt, så länge inte bebisen växer som den ska eller att jag får blödningar eller nån andra "vanliga" komplikationer. JAg känner mig mycket mindre orolig!!! Så skönt!! 

Men naturligtvis kolla de alla inre stora organ för att säkra sig om att plutt mådde bra därinne! Och allt såg jättebra ut...de såg t o m binjurarna som är mmstora knappt det och de va bra...blodkärl kring, hjärt, i hjärta, i njurar, hjärnan mm.. Helt otroligt!!! De zooma till och med in munnen så vi såg hur den svalde fostervattnet och den lipa åt oss med lilla tungan =)...Hjärtats alla delar mm...helt otroligt!! Ni som ska på ultraljud nu i Kga,, det är stor skillnad mot den förra apparten de hade!!!
Så söt liten prins som väger ca hela 878g nu!!! Normalvikt i samma vecka som jag är 908g... Så det kunde inte bli bättre. Vi känner oss mycke lugnare nu.

Så nästa ultraljud är den 16 december = inget innan om SF-måttet inte ökar. Men det trodde de inte, så gott som den  mådde i magen!! + att mitt blodtryck, blodprov och kissprov va fullt normalt!

Så nu ska det inhandlas lite nytt till mini, är ju synd om honom om han ska få ärva allt ju =/...

Dessutom är jag så spänd o förväntansfull på min syster. Hon är beräknad att få på lördag sitt första barn, och jag längtar så efter att få träffa lilla bebisen där. Längtar så, och är så glad för att de 2 äntligen  ska bli 3!!! Hon blir lite sur på mig när jag ringer o tjatar varje dag, men hade jag inte gjort det så tror jag att hon blivit besviken...

Nu ska jag sova gott!!!


NATTI ALLA NI SÖTA!!

Tack Theo för att tant Fia fick klämma på ...

dsc00989 (MMS)

Tack Theo för att tant Fia fick klämma på dig idag! ! Så fin,snäll och underbar att snosa på!


HOS BM O FREDAGSMYS!!

V hos barnmorskan idag. Tog blodprov, blodtryck, mätte magen o vägde mig och lyssna på hjärtljuden.
Allt va som det skulle och barnmorskan såg på mig att jag såg pigg o fräsch ut =)..
Ja mår toppen!!!
Behöver inte äta järntabletter, blodtryck o blodprovet va bra! Hjärtljuden låg på 148, magmåttet 24 cm och jag vägde på den vågen 61 kg. Nästa gång ska jag dit den 29 oktober.
Men på torsdag ska vi på ultraljud igen, då får jag titta på sötisen igen..och hoppas på att inte moderkakorna flyttat på sig..
Efter besöket gick jag till mamma. Sen hälsa vi på hos min pappa och handla fredagsmys.

Nu har vi ätit gått och ska öppna chipspåsen och invänta idol..=)

Puss o fredagsmys!!

Magen växer! V.24+1. . . Imorgon är det be...

dsc00986 (MMS)

Magen växer! V.24+1. . . Imorgon är det besök hos barnmorskan, lyssna på hjärtljuden och mäta magen mm. Och den blivande storebrorsan ska med :-).


Onsdag

Inatt kom våran plutt in till oss vid 2 tiden. Olle tyckte han böka så, så han gick ner o la sig i gllestugan. Isac somnade till slut tvärs över sängen och snarka som en gris. så imorse vakna han halv 8 o va skittrött verkligen. Men vi låg o drog oss en stund o myste!! Det är det bästa som finns när han vill det annars är det springa upp, göra välling o slå på barnpogram på tvn.

Skitglad va han när han kom till dagmamman idag. HEJ!! sa han när hanklev in. Slängde av sig kläderna, Kram mamma fort sa han efter det.. och sprang till fönstret för att vinka.
Sen prata han om dagmamman o barnen hela kvällen medans jag klippte honom.
Är ju fotografering imorgon..=)

Men så kom kvällen o läggningen. Usch!!! Jag läste 3 böcker sen va de dags att gå ut ur rummet igen..
Han låg kvar i sängen idag, sprang inte upp flera ggr... men han va vansinnig!! Men varje ggn jag kom in i rummet sov han. Det tog en halvtimme idag.. så jag hoppas att det går bättre imorron. Ska nämna till dagmamman att vi får korta av middagssovningen så kanske det går lättare...
Men fy fan vad jobbigt det är när han skriker..men jag vet att han testar oss bara...det har ju gått skitbra innan!!

Barnmorskan på BVC sa att de kommer sånna perioder, oftast när de vart sjuka, och ju äldre de blir desto svårare blir det. .. men det går över!!..
Hoppas det. Vill ju att det ska gå lätt till nr 2 kommer!!.. Och att han tycker att de är mysigt att somna i sin säng som de var för 2 veckor sen.

Nu ska mamman sova!!!
Natti Natti!!

Tisdag 21/9

Jaha då var det tisdag.. Gud vad jag flängt omkring idag. Visst har jag jobbat, men på morgonen var de viktkontroll på Isac.. Kolla längden också...Så visst växer han men vikten inte så bra. Men som sagt han är pigg o glad o aktiv kille. Så Liselotte sa att vi kan släppa det nu. Han har ju nyss haft halsfluss så det beror ju på det. Så hans vikt är 11kg och längd 88 cm.. Lång o smal kille...=)..

På lunchen var jag på bibblan och kopiera de sista papprena till försäkringskassan. Jisses vad papper o sånt de ska ha och uppgifter o anmälningar o kopier på allt när man är egen företagare. Men så skönt att det var de sista nu, så nu tar det 30 dagar så vet jag precis vad jag ska få i dagsersättning!! Och jag kopierar allt så de inte kommer och säger att-"de papprena har vi inte fått".. Så skönt!! efter det var det bara att kasta i sig mat och börja jobba igen..

Och plötsligt när ja klippte sista kunden kom min underbara familj och överraskade mig!! Guliga dem är. Så jag och Isac har ätit o myst i soffan. Nu lägger vi honom i eget rum igen (efter sjukan) och det är inte populärt!.. men det måste gå nu igen..gick ju skitbra sist, så vi kör stenhårt denna vecka. .. 
Nu ska jag titta vidare på idol..

KRAM!!! 

Kevin är nu döpt!

dsc00983 (MMS)

Kevin är nu döpt!


TORSDAG!!!

gud så skönt ... idag slutade jag i tid..hör inte till vanligheten!!
Så när vi kom hem så åkte vi raka spåret till fam Hylen/Sjögren!!
Lilla IZabella fyller ju 3 år idag!!! Börjar bli stora tjejen!! Mycke tårta blev det för mamma Fia moahaha...
GRATTIS STUMPAN!!
 Nu har jag betalat fakturor och ska göra sista bokföringen till revisorn imorgon. Måste lämna in preliminärdeklarationer till skatteverket och försäkringskassan... så imorgon åker jag o Isac till stan o hälsar på henne..

Jag satt och räkna förut så min nettoinkomst har höjts med 90000...de snackar vi bra jobbat Fia.. och då har jag inte jobbat ett helt år utan bara 8 mån!!...  
Men det är ju moms hit och dit som ska fyllas i rätt och räkna ut rätt= utgående och inkommande med skatteavdrag!! Och de får min revisor göra så det blir rätt!!
Tänk om man bara fick slippa att betala in momsen en månad då hade det ja anställt en tjej direkt och jag jobbat halvtid bara.. eller bara få skippa betala in preliminärskatten en månad... huj vad jag skulle kunna shoppa loss då...

menmen...

Nu ska hoppa i sängen o sova blev skittrött, så det blir dagsrapporter imorgon istället och sätta in de sista papprena i pärmen...

NATTI

TISDAG!!

Tack min söta granne Camilla som tog hand om Isac i 2 timmar idag när lilla dagmamman slutade tidigare.
Nu märks det att min lilla gosse här hemma börjar bli frisk. Äter som en tok, pluss att han ätit mycke hos både dagmamman och Camilla... Grabbarna hade haft roligt och sköt sig yperligt!! Det märks att han varit sjuk för man skämmer ju bort dem så lätt här hemma och uj vilket humör.. Men det jobbar vi bort nu mellan trotsen =). Isac mopsar upp sig och skriker NÄÄ!! till allt och springer till pappa Olle och talar om att "MAMMA Ä ARG"...

Måste bara berömma Henke också efter det snygga badrummet!! Gud vilken skilnad...det blev skitsnyggt!! Kanske ska få en anställning här efter vi värderat huset =) tiihii..
Har lånat Camilla o Henkes våg igen... 61,7 kg...BRA!! Nu väntar jag en månad till... Själv känner man sig som 101kg när inga kläder passar längre och röven blitt bredare. Och mina pattar ska vi inte prata om... De är som 2 katastrofer och väger nog 3 kg vardera..HJÄLP!! .. Men med Isac i samma vecka var jag 7 kg tyngre...
Så gud vilken skillnad det är på graviditet. Denna graviditet just nu mår jag som en prinsessa och älskar min mage =)

Nu blir det läsa bok för prinsen som tjatar här =)...och sen Idol o promenix med min "puppa" här hemma!!!!

TJOHEJ!!

SPECIALIST KVINNOMOTTAGNINGEN!!!

Ja herre min gud 4 läkare var det inne i rummet när jag o Olle klev in...shit, va min första tanke..
*vad innebär detta nu då?* *vad är det som är så speciellt med mig?*
Men som sagt det är 1 bebis..=) som mår fint!!
Det konstiga är moderkakorna. Som de såg idag är en på varsin sida , men de tyckte att de såg idag att de sitter ihop. Det är som en tunn vävnad som håller i hop dem och det ser ut som att navelsträngen sitter just där. Men i vissa vinklar ibland ser det ut som att den sitter vid sidan av den vänstra delen.

Jag kommer få gå på rutinultraljud nu varannan vecka, för det de är oroliga för är om moderkakorna förflyttar sig nedåt. Det kan påvärka blödningar vid förlossningen. ..
De vet inte heller hur navelsträngen tvinnar omkring därinne , för skulle ja få en blödning så kan den ha lossnat eller lossna vid förlossning och bebisen tappa mycke blod då..

Det som är skönt är att de har god uppsikt över mig!!! Sånna här fall har de inte upptäckt innan förlossning, så det uppstott komplikationer under förlossningar...
Men mig har de stenkoll på nu, och de är så mysiga och snälla uppe på kvinnomottagningen... Så jag förbereder mig mentalt för att eventuellt bli snittat faktiskt!! Lite orolig är man ju nu. men huvudsaken är att bebisen mår gått i magen och att jag mår bra!!!
Och det roligaste utav allt är att jag får se den ofta nu!!! Den pilla och greja för fullt därinne och mådde gott!! Fick se närbild på ansiktet o den titta så sött in i tvbilden.. som att vi fick ögonkontakt!! Så söt!!!

Gud vad jag längtar!!!...

Måndag och nervös!!

Åhh fy vad nervös jag är....!!
Drömt konstigt har jag gjort med inatt så jag har vaknat flera ggr!!!!
haha världens konstigaste drömmar...
nu blir det frulle med min prins som ska iväg idag till dagmamman!!

KRAM

IMORGON SMÄLLER DET!!

Japp i morgon smäller det. Då ska vi få reda på massor av frågor och funderingar, särskilt som jag har. Olle han är coollugn...själv är jag stirrigare och virrigare än vanligt!!!
Den största frågan jag har är -Är det 2???!!

Många har ju kommit med så konstiga kommentarer så man blir inte klok..Och när man är gravid så får man konstiga frågor /kommentarer med som tex
Är det 2?
Ska du operera dig nu? (hmm när man är gravid)
Gud vilken stor mage?
Gud vilken liten mage?
Spyr du mycke?
Kommer du bli sjukskriven?
Blir du snittad nu?
Är du rädd?
Hur känner du inför förlossningen?
Hur mycke har du gått upp i vikt?
...mm..

Nu kommer svaren:
Nej, ärligt talat kommer jag nog inte bli opererad för att ta bort en moderkaka, tror faktiskt att de väntar till förlossningen..
Om jag jämför bilder på min mage när jag gick med Isac så är den mindre och jag väger mindre. Så jag vet inte riktigt vad som är stor eller liten?!?!
Kräks kan hända att jag gör, men det är när jag inte fått i mig frukost innan jag börjar dra igång med sysslor på morgonen+ äckliga dofter kan ställa till det!
Har ingen aning om jag ska föda vaginalt eller bli snittad!! Helst vill jag föda vaginalt som jag gjorde med ISac=utan bedövning ...använde bara den där "andningsmasken" (glömt bort ordet för tillfället..)..och utan att bli igångsatt. Visstfan gör det ont att föda barn!! Och jag kommer nog isånnafall tänka..**ALDRIG MER** denna gång!! Men tanken går ju så fort över när knytet kommer upp på magen oh man hör lilla skriket!!
Men som sagt vi kommer nog få fler svar imorgon...!!!
Och vikten gör mig inte så mycke nu om jag skulle gå upp massor. Visst det blir ju jobbigare ju tyngre man blir.. JAg gick gick ju upp ca20kg med Isac så det gör mig inge denna gång heller. Det försvinner så småningom! Det ser man ju til!! =)
 
Huvudsaken är att jag mår bra, och jag älskar min fina mage just nu och att det rör sig därinne som bara den!! Och det ska bli så¨åå spännande att se lilla bebben igen och se om han/hon har ett syskon bredvid sig!..

JAg vet en tjej som har 2 moderkakor 2a ggn så det är inget konstigt!! Hon säger att det inte är någon fara..
Men då slog mig tanken varför hon inte fick gå på speciallist kvinnomottagningen...
...
Det de vill kolla iallafall om de är bara en bebis är vilken navelsträngen tillhör och att den andra inte flyttat på sig!! Det kan ge komplikationer vid förlossning..men även göra en sista titt och se om det gömde sig någon bakom...och jag ska fråga hur det blir med förlossning!!

Den här graviditeten är jag mest orolig för förlossning..det var tvärtom med Isac. Då var det om tiden efter förlossning.
Nu är jag ju mamma och vet hur det går till den första tiden. Och hela familjen ser fram emot det. En liten bebis är ju lättare att ha.. den har ju inga rutiner.Äta/Byta blöja/sova!! Mest är väl sömnen på nätterna som kan spöka.. och Isac ska ju upp o ha frukost som vanligt...allt kommer att lösa sig! Just därför pappan har de 10 dagarna i början så man vet hur man ska gå till väga med allt och sysslor hemma.
Men Isac han är ju 2 år och kräver sina fasta punkter, rutiner och tider! Annars blir han en tjurunge!! En bebis flyter ju bara med...så denna gång är jag inte ett dugg orolig! Hoppas bara att amningen funker bättre denna gång så slipper man dra med ersättning/termos/flaska. Blir ju billigare så med!! Och Isac vill jämt vara med oss att greja. Så han ska få var med o greja med bebisen så mycke han vill. Han kommer tycka att det är skitspännande..=)

Det kanske flytter på skitbra så skaffar en till på en gång...hahahaha närrå!!

Men jag har längtat så efter ett syskon till Isac och det har Olle också!! Och Isac vet att mamma har en bebis i magen och han tror det är en lillasyster... vi får se =).. Det jag och Olle vet är att han kommer bli världens bästa storebror!!!

Puss..Från virrFia


LÖRDAG!!

JAha...skulle mig till o damsuga igen, min hund fäller ju nu..så det blir damsugning ett par ggr om dagen. Men nej, påsen är full och ja får panik!!...
Jaha jag fick ta tvätten under tiden...snart ska vi åka o handla och då åker ett par damsugarpåsar ner sörni!!

Isac har varit feberfri både igår och idag. Men hostan är tillbaka och sömnen är då inte som den ska... Stackarn!!
Nu börjar han äta också... tackar gudarna för det!!! Han är så smal i´gen väger bara 11.5 kilo. Men tar väl ikapp det nu med sin mamma som älskar fikabröd och chips att moffa i sig! Och det gjorde vi igår =)..


Morfar Sixten kom precis och hämtade honom, varken mormor eller morfar har sett prinsen på ett tag så de ville låna honom ett par timmar.. Och gissa om Isac vart glad. Han gick genast o satte på sig skorna och väntade i trappen innan morfar kom =)...
Pussarna var till o med slut till hans mamma när han åkte.. ..
Nä nu ska jag fortsätta här hemma...kaffe o datastunden är slut...

Hej svej!

Inte undra på att han äter min lilla prins...

dsc00874 (MMS)

Inte undra på att han äter min lilla prins,han har ju halsfluss.... ! Hoppas det vänder fort så han kan äta upp sig!


Min prins har fortfarande feber. Stackarn!...

dsc00980 (MMS)

Min prins har fortfarande feber. Stackarn! Äter inget, men får i sig dryck iallafall. Så imorgon är det pappa Olle som vabbar. Natti! **Fia**


Bara 4 veckor kvar tills jag blir moster! ...

dsc00978 (MMS)

Bara 4 veckor kvar tills jag blir moster! Längtar!


Så har såg det ut när grabbarna kom hem fr...

dsc00976 (MMS)

Så har såg det ut när grabbarna kom hem från promenaden tidigare idag. Lilla Nicko orkade inte gå sista biten :-). Och Kira är som en storasyster för honom! Blir tomt här hemma imorgon! Natti på er alla //Fia


TORSDAG 1/9

Herregud vad fort tiden går....Redan september och det känns som hösten är här. Kallt på mornarna när vi går till dagmamman...
Men gud om 2 veckor ska Noah bli storebror, om 1 månad väntar min syster sin första bebis och för mig äår det ca 4 månader kvar innan Isac blir storebror... Det är så sjukt!!!
Denna dag på jobbet har som sagt varit mycket att göra...men bra och roliga kunder!!!

Innan Isac somnar i sitt rum så sitter vi i soffan o myser och han dricker välling...Vi pratar om dagen som varit. HAn berätta att han varit hos sin "Kristina", lekt med Vilmer, åkt bil, och sparka boll med farfar.. Haha men efter den lilla pratstunden så vart han helt stel och titta på TV...
HAn sa: -Men Olf mamma...hahahaha och Nisse hihihi...Joligt mamma... Olf pucko hahahaha

Ja visst innan fångarna på fortet börjar så är det ju Rena rama Rolf och jaaa...det är hans pappa som lärt honom pucko...Men snacka om att han gillar det programet... Lite svårt att hålla masken när han börjar berätta saker o ting... Och slänger ur sig "Pucko"...jajaja de är roliga...

Nu sover min lilla älskling. Inga problem att lägga honom längra=) Han är så duktig och vi med som stog ut och kämpa denna gång. Men lite lättare med en tvååring..de kan man prata lättare med och Isac förstår.

Olle kände förut riktigt hårda sparkar.. Mys det!!! Första kvällen den visar sitt rätta jag i magen...HAr ju bara pluttat till och fischlat förut men ikväll bonka det i hela magen och det for runt så fort jag satte mig ner...

Nu ska jag lägga mig o sova...

RSS 2.0