MÅNDAG 28/2

Isac har dragit på sig en jobbig förkylning. Krupphosta och feber som kommer till o från...
Nu sover mina goa killar...Tog ett tag innan Isac ville gå och sova men nu tvärdeckade han. Stackarn!!! Han vill gå ut o leka säger han, så imorgon får vi ta oss ut en kort promenad så han får lite frisk luft. Det är något han är beroende av!! Så imorgon får han stanna hemma med mig och Calle, vilket han INTE vill men fick förklara att de andra barnen får ju inte bli sjuka!!
Vi har ändå byggt lego, tågbana, läst böcker o kollat film idag. Han tjata hela eftermiddagen om McDonalds så när Olle kom hem med bilen fick jag ge mig iväg och köpa..och han åt!!!
Under tiden barnen sov middag så skrev jag en dikt till Amanda till hennes dop..gillar att skriva dikter =)
den går så här..

Det var värt att vänta på
det bästa Maria och Alexi kunde få
AMANDA, vårat MIRAKEL!!

En dotter det blev som förtjuste oss med sin charm
som gärna ville bli buren på våran arm

Tiden går så fort, tjejen kommer bli stor
Men hos oss är hon alltid Älskad Amanda
långt mera än vad hon tror

All lycka önskar vi dig våran "DOCKA" i framtiden
Vi älskar Dig!!



Nu blir det drunkna i ostbågspåsen och Cola till det hihihi..
tjohej

 




Min goa Isac vägde 12kg och är 90cm lång. ...

20110218163 (MMS)

Min goa Isac vägde 12kg och är 90cm lång. Smal kille, men följer sina kurvor perfekt! Och han har ju alltid varit smal. . . Testerna gick bra! :) isac va lite blyg i början, men de släpte sen, mammas goa pojk!. . Mysigt besök på bvc! Natti


2a namnet bestämt! Bertil efter min goa mo...

20110224173 (MMS)

2a namnet bestämt! Bertil efter min goa morfar! Så CALLE, Bertil Kinell :)


BVC besök...

Idag var jag och Calles på 1månadskontroll.. Allt såg fint ut... Läkarn sa en fin pojke som växer bra och han tror att det blir en lång pojke, en bra fotbollsmålvakt som sin farfar hihi..

Som vanligt då kissade Calle på Liselott =) Exakt så gjorde Isac med..=) hihi..

Calle log och skratta så och talade med läkaren "Anders" tror jag han heter...

Nu väger han 4810g och 57,5cm lång.. Isac va så stor vid ca 2 månaders ålder..

 

Imorgon är det Isac tur att gå på 2½ års kontrollen... Han ser fram emot det för jag har sagt att han ska visa vad bra han är på att sparka fotboll och hoppa...Pappa Olle följer med denna gång =).. och vi ska ha barnvakt till Calle för första ggn..och vem får äran..JOoo hans bästis, grannen Camilla!! HIHI..

Nu blir det kvällen..barnen sover och snart mamman med..Behöver sömn!!!!
NATTINATTI


Familjen annorlunda!!

Gnällde tidigare idag om att jag är trött, sovit alldeles förlite och inte hunniot göra mig iordning..=)
Så slår jag på tv och där är programmet "Familjen annorlunda"
HAHAHA ska nog inte gnälla!!
Hur hinner de med alla barn?! Hur kan de va så lugna i sitt sätt att vara??!! Jag beundrar nog mest pappan i Märsta.. Så himla cool!! pippat till sig 10 ungar..eller nää vänta 13..han har ju 3 sen innan från ett tidigare förhållande. Han sitter jämt i tv-rutan med armen om sin hustru och pratar så coolt om barnen om vad bra de har det!!=)...

Ja, jag kan erkänna att det är sin charm att gå här hemma med lökringar under armarna, stubbiga ben, läckande bröst, oplockade ögonbryn, påsar under ögonen, trotsig 2,5 åring, 1 månadsständigt hungrig bebis,kåt vovve som vilken dag som helst ska löpa, sambo som lägger sin "prillor" överallt" ..för vad skulle jag annars prata om med mina vänner ??!!...
Det är ju så mitt liv ser ut nu.. och det va som jag sa till Camilla förut... Det är så skönt att bara då kunna åka till IcaMaxi och handla.. den där timmen man är borta från hemmet/bråten är underbart!! Bara sätta på sig ett par jeans komma ut och se folk...
Att sen få komma hem då och se vad bra jag har det igentligen är ännu bättre. 2 fina pojkar, go gubbe, katten och vovven som står och viftar på svansen, fint hus mm ..Varför gnäller man igentligen!! ??!! ..Jo för att det blir mycke ibland och jag måste ju kunna få gnälla av mig lite. =)..
Tur jag har såå snälla vänner  som orkar lyssna på skiten....ja för det är ju skit igentligen..igentligen inget att lyssna på...Tack för att ni orkar... men ni förstår!! Ni förstår va skönt det är att bara få gå på toan SJÄLV!! få DUSCHA ifred !!....

Jo det jag vill komma fram till är att de i familjen annorlunda.. när fasen hinner de med sig själva?? att duscha själv och gå på toan och skita ifred får de nog aldrig, finns inte på världskartan i deras liv ......Åhh jag orkar knappt tänka på det!!
Och hur har de haft TID och ORK att "PIPPA" till sig alla barn...hahaha..kan knappt förstå..Inget Bollibompasex där inte, de kan de ju inte ha haft,..för alla barnen är ju överallt och sitter aldrig still ..hahahaha..
NÄÄÄ jag ska nog sluta gnälla HAHAHAHA...FÖR DET KOMMER JAG HINNA MED SNART!!MOAHHHAAAHAHAHA

Ja..nu ska jag invänta Bigbrother..somna ifrån första programmet igår..och ja min reaktion var.. VILKA NÖTTER OCH NÖRDAR..men jag ska ge det en chans ikväll igen... Såg ju inte alla deltagare..

Ha en goo kväll alla!!!







HELGEN ZZzzz

Inte mycke sömn i helgen...Helt färdig är jag!! Calle har haft magproblem men det är bättre idag.
Så idag har vi bara tagit det lugnt..jag har inte kommit in i duschen än..=).. Så jag går här med okammat hår, oplockade ögonbryn, svettlökar under armarna..hahaha.. så är det ibland att vara 2barnsmorsa hahaha Underbart!

I lördags åkte vi in till degerfors jag och barnen.. Kollade på pappa Olle som spelade fotboll..han hade lite talang kvar än... Jag trodde han skulle stå där som en sprattelgubbe i målet, men näää han slängde sig allt efter bollarna..gjorde fina räddningar. Akta pappa skrek Isac..=) Isac blåsa på pappa sen.. han trodde han ramla...goding!!

Sen blev det melodifestival... Jo Eric SAADE..vilken ögongodis!! Han va nog bäst..Men en låt som fastnade i min hjärna var Saras..hon som varit med i A.teens..Hör den låten i huvudet hela tiden Enemy enemy...=)
Får se vad sista delfinalen har att bjuda =)..
Men mellanakterna är tramsiga..inte ett dugg roliga!

Igår åkte vi till Örebro o letade handtag..Jo det blev på Ikea till slut.. handtag på skåpluckorna och andra på lådorna.. Efter det åkte vi förbi kusin Alvin och hans mamma o pappa!! Mys!

Nu vill Calle hänga på pupen igen såå tjohej..

Zzzzzzz

Skulle inte sagt att det skulle bli en bra natt..för det blev det inte!
Sovit en timme bara..menmen så är det!! Kan inte gå och vara grinig o gnällig för det..det smittar! KAnske beror det på fullmånen om man nu ska tro på det!
Min goa kille Isac har varit så hjälpsam och snäll idag medans Calle är gnällig.. Han vaggar o håller honom så gärna. Stoppar tutten i munnen, hjälper till med blöjbyte!

Vi har det mysigt trots att mamman går med påsar under ögonen, gäspar, tar välling i stället för kaffe när hon sätter på kaffet. Vi skrattar ihop här hemma tillsammans.
Calle ligger med ett ständigt flin och skrattar när Isac är i närheten av honom...Bröder det =)!!

Efter pulkaåkning tillsammans och mat med efterrätt ska vi nu gåå och sova i stoora sängen! Alla 3!! Underbart att sova middag nu!



Fyndat!!!

Idag drog jag och lille Calle till ceveds..Plockade upp morbror Fredrik först så vi fick lite sällskap =)..
 Vi fyndade till storebror Isac..
Jag shoppade för 450kr...
Jo Isac fick Didriksonställ.. Termobrallor och jacka som han ska kunna ha nästa vinter..=).Stl 100 borde ju passa då.. Provade jackan när vi kom hem joo lite stor..men han sa "vik mamma" satte på sig sina skor o spegla sig såå stolt och sa:- Åhh tack å myckö mamma, Isac fin nu nya jacka....   =) Sötis =) Brallorna är svarta med hängslen och jackan går i färgerna blå o turkos..jättefint!!

Jo sättet kostar annars 999kr nu var det nedsatt till 499kr..+ att jag hade 50 kr i bonus med..dessutom glömde de ta bort larmet så tjejen i kasan skämdes så, så jag fick ta ett pack strumpor..o då blev det till Olle som älskat "tubsockor"..

Imorgon är jag själv igen med mina goa killar!! Isac vill åka pulka..så det får bli en promenix till backen..=) Hoppas jag får med mig nån så jag med får åka pulka =)...
 Just nu sover mina små bus i sina sängar och snarkar så gott båda två. Fällde en liten tår när jag titta till dem nyss!! Helt otroligt vilka fina grabbar jag har, som ja o Olle skapat!..mina skatter, mina 2 pojkar är mitt allt. Obeskrivligt att förklara denna kärlek jag har till dem!! De är ju så gooa o titta på när de sover, så svårt att släppa blicken med från barn som sover djupt!
Nu ska jag också lägga mig. Antar att denna natt bli bra eftersom natten som va krångla Calle. Är ju så varannan natt, det slår aldrig fel =)..
Så imorgon hoppas jag att vädret blir fint med=)...
Natti!!

Min lilla Calle 1 månad idag!

20110217160 (MMS)

Min lilla Calle 1 månad idag!


Jag idag!1månad sen jag fick Calle

20110217155 (MMS)

Jag idag!1månad sen jag fick Calle


Jag för 1månad sen!

20110116085 (MMS)

Jag för 1månad sen!


Dagarna går för fort!!

Ja lämnade Isac..tog en promenix med Kira.. Sedan hem till ett par bekanta som ville klämma o känna på Calle..
Promenad hem med Kira och kasta i mig mat o mata Calle..nu är det snart dax att hämta Isac igen..
Herregud vad fort tiden går!!

Calle har varit så snuvig ett par dagar nu... Inatt va ingen rolig natt..då skulle han puppa varje timme.. så idag är jag seg...Har haft det så varannan natt ..
Vi har flyttat upp nu föresten..funkar bra..Isac vaknar inte längre..så skönt att få sova i sin egna säng igen och med sin sambo..=)

Bajslukten har nu försvunnit ..SKÖNT!! Går att vara hemma igen iallafall utan att ulka när man går ner mot gillestugan o källaren..Och vi får en slant utav försäkringsbolaget med..GÖTT DET!! Men nu har vi att göra..
Köket ska bli klart..vattenläckan som varit och förstört ska fixas, jag ska fixa trappen i hallen, Isacs rum ska göras om mm

Hoppas jag får mer rutin på Calle med hans mat o sovtider så kan jag få göra lite roliga saker medans Isac är hos dagmamman..för när han kommer hem ..så självklart leker jag tillsammans med honom!! Barnen är ju bara små en gång!!!
Det jag saknar och minns sen när jag va liten och under uppväxten...kommer jag ge till mina barn!!! min mamma o pappa hade inte så mycke tid att leka med oss.. och det saknar jag..så självklart ska jag alltid finnas till hands för mina barn!!!ALLTID!!

Nä nu blir det klä oss och hämta Isacälsklingen och ta en promenix med Kira...




Calle är mobbad här hemma. . .isac kallar ...

20110214146 (MMS)

Calle är mobbad här hemma. . .isac kallar honom för banan och dör av skratt!


Vi bygger tågbanor!

20110214145 (MMS)

Vi bygger tågbanor!


Det luktar bajs i hela huset..BLÄ!!

Ja men fyy..
Snälla Henke va här o skulle byta rör nere i källarn..
Avloppsrören!! Vi va tvugna att byta allt efter att försäkringsbolaget va här och tittade. Och Henke konstatera att det va någon slags fel vinkling på ett av rören...så när Olle o Henke såga av ett utav rören..rasade det ut bajs. Olle förklarade det som möglig diarré..Jag o Isac satt shockade här uppe i soffan när vi hörde världens vrål..skratt..ulkningar och svordommar...
Jo men visst det skvätte bajs ..och på min Olle som fick springa på toan och spy..
Nu luktar det bajs i hela huset tycker.. Värst nere i källaren..Så jag o Calle kommer inte att sova nere i Gillestugan inatt..Typiskt!!..

Han får somna i sin säng inatt så får ja flytta över honom till oss om han vaknar..men det tror jag..ska snart väcka honom för sista måltiden och sen ska vi nanna!! Om det går..
För det stinker skit!! Men bra blir det när det blir klart. Typiskt är väl att alla mina doftljus är slut med!! Hmm..

Ni andra får sova så gott..tänk på mig när här hemma i skitlukten..=/

HIHIHIHIHI JAG KOMMER I MINA JEANS =)

Ska jag prova...Nej...Jo...Nej..Ähh vad tusan jag testar...:Så tänkte jag innan jag testade ..
...YES!! Jag kommer i mina jeans igen.. va fan det va ju bara 1 månad sen ca som jag klämde ut Calle..
Men antar att det är hans förtjänst att jag kommer i dem..såå mycket som han äter!!

Jag har inte ställt mig på vågen än..det skiter jag i!! Vill absolut inte väga under 55kg iallafall!! Ser sjuk ut då..mina ben ser ut som armar då ungefär..BLÄ!!  Jag längtar bara efter att få träna upp mina muskler och få snyggare former. Märker att huden/skinnet på magen och runt om är slappt.. Rumpan med! Rumpan är bredare men det gör mig inget!! Tycker en tjej ska ha former!! Men den är för platt! Och mina tändsticksarmar o ben vill jag få mer muskler på!! Dem lagoma rutorna på magen ska tillbaka!! Men ska börja smått o gymma om ca 1 månad...=) ..
Känner ingen stress denna gång utan gör det mest för att må bra själv!! Man mår mycke bättre och är friskare om man är tränad o har god kondition och naturligvis bra kost!! 5 mål om dagen är bäst..jag kanske äter typ 10 =) hahaha är sugen på det mesta än..men det beror nog på att Calle hänger på mig o mina pattar för det mesta..

Snart ska vi till farmor o farfar och äta lunch... Gott det =)

KRAMAR


melodifestivalen del 2

Nja.. den va väl sådär.
Brolle va ju helt ok!! Men han är ju så fin att titta på...
Fam tallberg/Floman va här under kvällen..det va trevligt!!..
Idag är det sådär kallt ute igen...usch ...tar mig inte ut med lilla Calle då. Isac får inte heller gå ut när det är 18 minus...

Hoppas det tinar o blir mildare så alla kan gå ut!!.. Calles snuva sitter i...kraken!! Men han är ju så liten o trång i näsan..dessutom kan han ju inte snyta sig!!..

Isac goding vakna preci o myser med mig o Calle i soffan.. Pappa Olle ligger o drar sig!!..

Snart frulle o en kopp kaffe tror jag =)..

Inatt sov Calle hela natten. Kl 22 till 7....

20110212142 (MMS)

Inatt sov Calle hela natten. Kl 22 till 7.30. Jag känner mig utvilad :) . .puss


SHOPPINGSUGEN!!

Är såå shoppingsugen...
Nästa helg tar jag med min mor på roadtrip till örebro. Hon måste ut o luftas lite från denna stad!!
Jag måste handla, till alla i familjen!!
Kläder till barnen, jag behöver fylla på sminkskåpet och nya ansiktsprodukter, Olle behöver lite nya kläder, ..
Köket behöver kakel, fläkt och handtag till skåp o luckor..Jag vi får se vad jag får med hem..=)

Nån som har ett bra tips på foundation och maskara???...

Trevlig fredagkväll!! Puss

Söta de är när dem sover!

20110211140 (MMS)

Söta de är när dem sover!


4200g väger jag nu och 53,5cm lång. Storeb...

20110209129 (MMS)

4200g väger jag nu och 53,5cm lång. Storebror vägde vid 3v ålder 3520g och va 52cm lång. Så skillnad är det på mina godingar! Calle älskar att äta o är mer vaken och aktiv bebis än vad Isac var. Han älskade att sova och åt när vi väckte honom o somna om efter det. . . Mina skatter är det o älskar dem så otroligt mycket! Mina pojkar är det bästa som hänt mig! Puss


Så här kan det gå när man har roligt. Stac...

20110207122 (MMS)

Så här kan det gå när man har roligt. Stackars min plutt. . .


Melodifestivalen deltävling1

JAA!!! Danny va skitbra.. Han kan nog vinna allt!!! Inte nog med att han är grym på att sjunga och dansa...riktigt snygg är han också hehehe!!!... 
Swingfly va också skitbra!!
Men just nu hejjar Fia på Danny!!! Ska bli spännande att se om de finns lika bra låtar de andra delfinalerna..Vilket det inte brukar göra. Utan delfinal 1 och 4 är det oftast bäst låtar med!!

Nu ska jag duka fram frukost till min lilla Isac här... Pappan och Calle myser nere i gillestugan =).. Idag ska vi ut hela familjen har ja bestämt! Kommer nog bli riktigt fint ute!!!

Go söndagmorgon till er alla!!!


BLOGGTORKA!!

ja visst..har inte haft tid att blogga ett par dagar...
Hela familjen har/haft nån släng av magsjuka.. Isac fick inatt ..men turen är väl att den går över fort!! Han va piggare imorse och fick i sig lite smörgås och duscha med mig=)..

Det tråkiga är att vi inte kunde gå på Theos dop idag ;(... Vill ju inte smitta ner nån där!!
Vi får komma och fira Theos dop i veckan och lämna paket...

Men ikväll blir det lite roligare grejer för mig...SLAGERN BÖRJAR!!! Jag älskar slager!!!

Puss!!

Calle växer

Idag är Calle 16 dagar gammal.
Vi va till Bvc idag och vägde och mätte honom... Kan ju säga att mat får han i sig... På en vecka nu har han gått upp 400g..
Herregud sa jag..lite skillnad från Isac som typ gick upp mindre en 100g de första veckorna. Men de va ju min amning som inte funka+ att han sov sov och sov. Vi fick väcka honom för att få i honom mat..

Men Calle ,lilla klumpen han gillar att äta..=) och är mera aktiv bebis.
Väger nu 3840g och 52,5cm lång..

Jag har 2 små underbara, fantastiska, vackra barn. Ingen slår den kärlek jag har till dem. Jag är en lycklig mamma!!

Tjao!!

Detta är Calle 2v gammal

20110201119 (MMS)

Detta är Calle 2v gammal


kommer 2 bilder nu..visst är bröderna Kinell lika..=)

 

detta är Isac ca 2 veckor gammal

nääää...

näääää.... fick nån släng av magsjuka igår... usch..fick springa på toan antal ggr. Olle fick komma hem och hjälpa mig med lilla Calle... Snälla Pappan. Det gick inte att springa i skyttetrafik o bära med mig Calle om ja låg o ammade..Jag vart sååå klen till slut o yr. Ringde vårdcentralen och de sa fortsätt amma och drick mycke vatten...för nu förlorar du ännu mer vätska så, du kan bli matt ett längre tag efteråt. Och jaa, det känner ja idag. Gick inte såå fort när vi gick till dagmamman imorse. Men det va skönt att få frisk luft!..

Vi upptäckte ju vattenläcka i huset i helgen. imorgon kommer dem o kikar.. Vatenläckan har funnits ett bra tag..innan vi flyttade in med. det är avloppsröret som det är en spricka i.. så det återstår att se vad de gör åt saken.. tur va väl att läckan eller vattenskadan inte va så stor...

Nu ska jag sova!!

RSS 2.0