Nej vi har inte skaffat en till hund. Vi ä...

20111127710 (MMS)

Nej vi har inte skaffat en till hund. Vi är bara hundvakt. Så ja tror att isac och molly har blivit bästisar! De är tillsammans hela tiden och hon ska sova hos honom!


Ikväll tolkar de E- type på Så mycke bättr...

Ikväll tolkar de E- type på Så mycke bättre! Och nu tyckte ja att starten va bra. Ledin gjorde Set the world on fire jättefin. . Ja då får vi se vad de andra artisterna har att bjuda på! . .


Fredagen 25e

Ja natten var totalt katastrof. Calle knövla eller ville leka som vanligt vid 3 tiden.  Den slutade med att kl 04.55 kom Isac in och börja leka tittut med sin lillebror.. Jag orkar inte sa ja och lade kudden över huvudet och ville bara försvinna.

Isac undra varför jag gjorde så...-"Jo du min älskade unge...mamma har inte sovit mycket timmar i natt heller och för mig är det natt än...Tror du att det är morgon"..han fundera än stund..
-"Nä mamma det är mörkt än ute".. sen kröp han under tecket på mig.. Calle somnade till en stund men sen gick vi upp och somnade om på soffan alla 3 och vaknade kl 9...Helt förstörda!!! Hahahha

Annars har vi handlat, hämtat ljusstake, betalat räkningar bla bla bla... Jag har varit på stan och under tiden ville Isac åka till sin farmor och farfar som han tjatat om hela dagen. Där bakade de bullar under tiden jag gjorde massa nytta..

Så när jag och Calle kom för att hämta honom skulle bara bullarna penslas och in i ugnen. och gulliga som de var va att de lät honom göra bullarna på sitt sätt och ha hur mycke russin han ville...

De blev riktigt goda måste jag säga!!

Nu blir det kolla på idolslutet...sen sova... Inatt är det Olles tur att ta Calle, bara för det sover han väl till 8 eller nått...


Isac är hos farmor och farfar och bakar lu...

20111125705 (MMS)

Isac är hos farmor och farfar och bakar lussebullar. Snart är Isacs bullar färdiga. Mums!


Årets adventsljusstake som min underbara I...

20111125704 (MMS)

Årets adventsljusstake som min underbara Isac har gjort.


Puhhh

Puhhh vilken dag!!

Vet ni..den där klumpen magen, kalla kårarna,stelheten när jag sett en viss människa och hört hennes röst eller bara hört talas om henne..dök inte upp idag. Så skönt att äntligen fick bevisat för mig att hon betyder noll och att jag släppt det elaka hon gjort mot mig, sagt om mig.
Brydde mig faktiskt inte idag!! Jag är lättad!! Stolt över mig själv! Livet har gått vidare. Jag har vuxit!  Jag är Fia den goa glada som skiter i sånt nu!! Jag log inombords och det korta lilla samtalet med den andra bara  svamla jag förbi fort för att känslan jag fick innan hon svara/tog över telefonen, gjorde mig så lättad och glad att den känslan jag hade har försvunnit!!.

Hon fråga lite chockande men samtidigt glad tror jag att det va jag som ringde: -vad gör du då?? Jag satte mig ner och svara med glädje, "Jag bara sitter" hahaha... vilket ja inte gjorde innan men jag vart så överumplad av känslan, att jag fick inte ont i magen, jag va avslappnad..!! Glad och lite rörd vart jag, när hon som tog över telefonen lät glad att jag ringde. Fick den känslan iallafall..  
Dessutom är jag glad att det finns människor med stora hjärtan som har förståelse som ger mig stöd och som vill ge mig stöd i det jag vill göra!!
Vad skulle jag göra utan er...vad vill ni att jag ska göra för er...för jag vet att ni läser detta och ta åt er goa underbara ni!!
Kanske min dröm går i uppfyllelse eller kanske den får vänta ett tag till, det spelar ingen roll!!

Det roliga och underbara är att jag vet att ni finns där och stöttar mig!!

Nu längtar jag efter att min älskling ska komma hem!!

Vad som står på menyn idag har jag ingen aning om men det får bli marinerad kyckling i ugn tror jag...

Imorgon fortsätter jag dagens uppgift!!!!!


24e

I månad kvar till julafton!!!...och ingen snö.. På söndag tänds det första adventsljuset, men den bästa stämningen är ju om snön kan behaga sig att komma!!!

Idag blir jag ut på äventyr igen... Älskade syster, alexi och Amanda tar hand om Calle och Kira!!!..

Tror solen tittar fram nu. Underbart!!

en tankeställare!!!! SNYFT!!

 
En tankeställare!!! .....
Snyft! En pappa kommer hem sent från jobbet, trött & irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren. Sonen: Pappa får jag fråga dig en fråga? ... ... ... Pappan: Ja, vad är det? Sonen: Pappa, vad tjänar du i timmen? ... Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? Svarade pappan argt. Sonen: Jag vill bara veta, berätta va du tjänar i timmen! P...a...ppan: Om du absolut vill veta de, så tjänar jag 100 kr i timmen. Sonen: ohhhh :( får jag 50 kr? Pappan svarade förbannat: om den enda anledningen till att du fråga är att du ska få låna pengar för att köpa något fånig leksak eller något annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum! tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt var dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så barnsligt!!!
Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren. Mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga. Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar? Efter ca. 1 timme hade pappan fallit till ro och började tänka: kanske va de något som han verkligen behövde dom 50 kronorna till, för pojken bad väldigt sällan om pengar Han gick till pojkens rum och öppnade dörren.... Sover du, min son? Frågade han Nej pappa, jag är vaken. Jag har tänk, kanske va jag lite hård mot dig innan, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, här har du dina 50 kronor du frågade om! Pojken satte sig upp och log, "åååhh, tack pappa!" så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar. Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen. Varför ville du ha mer pengar när du redan har?!! frågade pappan. Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa: "för ja inte hade tillräcklit men nu har jag! pappa jag har 100 kr nu kan jag köpa en timme utav din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan! Var snäll att komma hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!. Pappan blev förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom. Detta är bara en påminelse till alla er som arbetar så hårt i livet, vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dom som verkligen betyder nåt för oss , dom tätt inpå våra hjärtan. Kom ihåg att dela för 100 kr av din tid ihop med en du älskar. Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv !!

Och min stora kille kan äta nu med kniv oc...

20111123702 (MMS)

Och min stora kille kan äta nu med kniv och gaffel!


En liten Calle som äter själv för 1a gånge...

20111123701 (MMS)

En liten Calle som äter själv för 1a gången. Han blir nog vänsterhänt. . . Vill inte ha skeden i högerhanden!


KUPONGFIA

...japp de e jag det... Jag sparar och klipper ut kuponger. Är man mammaledig så är man... Men jag sparar också mycket på det...

Ett tips till er som vill få ner matkostnader, ta med era kuponger och storhandla 2 ggr i månaden. det lönar sig!!
Jag har iallafall sparat in 500 spänn i månaden på det och 500kr i månaden på ett år är samanlagt 6000kr. Det ni!!

Vissa av Icas "basic varor" är helt och okej och även "x-tra" märket på Coop... och ni ska även prova Euroshoppers fetaost i glasburk!! Den är sååå god!! Speciellt i salladen..

Men det dyraste jag handlar varje månad är blöjor och frukt, grönsaker och sallad..Hujjéda mig va dyrt det blir. Blöjor får man ju alltid kuponger i brevlådan till. Men jag kan säga ni som har coopkort får rabatt på Pampers blöjor och Nestlémat. Även NANs ersättning!!

Ica basics ketchup va helt okej på mackisarna nu och Icas julmust måste ni bara prova!! Så god!!!
Käka tacos förra veckan och köpte då "mixpaketet" med tacoskal, sås och kryddblanding för 19 kr. Och det blev fantastiskt gott. Skalen va inte så hårda som Santa Marias utan lite tunnare jättegoda!! Jag hatar när skalen är så hårda, får så ont i gomen ibland men de här kan jag rekomendera...Och X-tras tvättlappar för 13 kronor är jättebra. De sista lapparna torkar aldrig, dessutom är de svinbra att göra rent lister efter golven och skåpluckor!!


PUSS OCH HEJ!

 

Idag är jag mer död en levande. Kom hem vi...

Idag är jag mer död en levande. Kom hem vid halv 12. Calle vakna vid 3 som vanligt och ville avräk och sedan vaknade han halv 6. En dusch fick mig att piggna till lite. Ska försöka orka åka till min bror och hans familj och hämta en kista. Sedan blir de att sova middag efter lunchen med barnen.


Bvc besök idag för Calle. 10 månaders kont...

Bvc besök idag för Calle. 10 månaders kontroll. Han är nu 75.5 cm lång och väger 9625g. Min lilla bebis har blivit stor. . Nu sover han och ja ska ut på vift alldeles själv! Fick barnvakt! Kram


Denna vecka!!

I kväll: ljusparty...mycke härliga dofter ska inhandlas även juldofter
Imorgonkväll: mys med Maria
Torsdagkväll: hem till fam Holmberg och träffa deras nya familjemedlem
Fredagkväll: in till Örebro, äta på resturang och bio "Twilight-breaking dawn del1" tillsammans med Fia
Lördag: helgpromenaden och bowling är inplanerat för familjen..


underbart väder idag.. men väntar på att lilla kotten ska somna så jag får ta en lååång härlig dusch!! 
 Sen går vi ut...

för övrigt va natten knövlig... Calle knövla från kl 00 till 04 på natten. kvart över 3 tog Olle över...och det är jag glad över....goa pappsen!!
Calle kom aldrig till ro fast han fick välling...oh somna i min famn. Så fort ja la ner honomi sängen så vakna han till och bubbla och ropa på mig..inget funka...han ville upp och leka... man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta!!!
Men imorse va inte humöret på topp. Olle fick sig en skopa ovätt när han fråga vart ja lagt hans nya deo. "I BADRUMSSKÅPET" gymta ja åt honom.. -VAR, frågade han "-MEN I BADRUMSSKÅPET, PÅ DIN SIDA"  -nähää den va på din sida...-Olle säger: Gå och lägg dig eller nått!! Stackarn, men är man trött så är man. 
Glad är ja nu att Isac äntligen klär sig själv. Underlättar när så mycke kläder ska på nu!! Han blir förbannad om ja är där och petar och vill hjälpa...då säger han. :-sluta, jag kan själv! ja frågar om hjälp när JAG vill ha de mamma!! 
Goa unge, han börjar bli stor!! Om 3 år som han är nu, följer jag honom till skolan och då är Calle ungefär lika gammal som han..Shit!! vad otäckt fort tiden går!!

 

Nu blir det dusch!! Calle har somna!

 


Här har vi busat hela morgonen efter vi lä...

20111115693 (MMS)

Här har vi busat hela morgonen efter vi lämnat brorsan! Blev då lite sent med gröt, och vad händer. . . Jo Calle lutar sig framåt i stolen, klämmer ut världens brakare. Förvånad blir ja. Gisses vilket ljud och sedan bryter han ihop av skratt! Och ja med då. Busunge! Ni skulle varit här!


JOBB?!

Under flera dagar har jag gått och funderat på vad tusan ska jag göra med jobb??
Många tankar rullar runt i skallen och lite panik börjar jag få...för snart är ju mammaledigheten slut.
Jag har ju mitt jobb/enskilda firma att gå tillbaka till..men tusan sånn tid det tar. Hela dagarna går det att jobba från 9-19 och sedan hem och bokföra dagen. hur mycket har jag träffat min familj då??.. Jo ca 1 ½ timme på morgonen. Vet inte om det är det jag vill. Helst skulle jag vilja ha 50%-75% att jobba bara. Men då går det inte att hyra denna stol på den salongen jag är på nu. Han kräver fortfarande lika mycke i hyra beroende på hur mycke tid jag ska jobba. Och ska jag verkligen skriva ett 2 års kontrakt till??...Just därför har jag inte kunnat börja jobba heller för att jag skulle inte gå runt på 5000 i hyra för de fjuttiga timmarna jag skulle ha kunnat jobba. Och pappaledighet har inte passat för Olle heller, lite pinsamt att be om pappaledighet när de väl har ordnat en nyansällning här i karlskoga åt honom istället för Stockholm.

När man går hemma så länge som jag har gjort så funderar man,, kanske ska jag testa ett annat jobb??-men de växer ju inte på träd direkt, eller ska jag börja studera??..ja fy vad jobbigt det är...
Jag vet ju innerst inne att frisöryrket passar mig bäst!! Jag brinner för mitt yrke och anser det även som hobby också!! Träffa spännande och roliga kunder som även uppskattar det man gör varje dag för dem!! De ringer någon varje dag och frågar eller smsar eller skickar på facebook.."Fia, när ska du börja jobba igen"??!! Å då får jag förklara att det har tyvärr inte gått men jag har velat det hela tiden..bara nån kväll och lördag..´men inte varit lönande..

Skulle jag klara av att byta yrke eller ska jag...hmm ja fy vad svårt det är.
Framförallt så tänker jag på barnen först och främst för gud vad mysigt det är att bara få vara med barnen. Jag missade så mycket av tiden med Isac när han var liten. Började jobba varannan fredag när han bara var 2 månader...vad fick ja för det...INGET, bara skit rent ut sagt, ägaren då vart avhyst!!! Salongen gick då under och   hyrstolarna försvann bara över ett telefonsamtal. Kith och jag kämpa vidare gjorde en ny affärsplan och sedan starta om från början nu hyr vi våra stolar igen, jag har ju mitt företag vilande just nu!...Då när jag började igen var Isac bara 7 månader och Olle va pappaledig!! sedan körde jag ända tills november 2010.
Ni som vet hur det är att ha ett eget företag vet hur mycket tid det tar!! samtidigt som det är kul!
Vad tusan ska jag göra...Hjälp mig!!!! Barnen är ju bara små en gång i livet... ska de minnas att deras mamma bara jobbade och jobbade.. Borta på dagarna och sedan satt jag där bara med massa pappersjobb och inte hade tid att leka..eller det värsta som hände ofta... Isac sov när jag kom hem...och då kom samvetet!! Jag kände mig som världens sämsta mamma som bara hade ätit frukost och sedan skjutsat honom till sin dagmamma.
Men jag har ju mina drömmar om en stor salong, mästarbrev och inspererande resor inom frisöryrket. Kanske börja tävla igen... varför inte!!

HJÄLP MIG!! Vad ska jag göra!! Snälla gode gud..ge mig ett jobb helst frisörjobb på 50-75%... Ingen skulle vara lyckligare än  mina barn och sambo, mina kunder och jag med dessutom!!

puss från en förvirrad Fia!!!

Efter promenaden så sover Olle och Isac. J...

20111112692 (MMS)

Efter promenaden så sover Olle och Isac. Jag och Calle lagar mat, busar vidare och pussas! Kärlek på hög nivå idag!


2010-11-10. . . Mycke snö!

20101110021 (MMS)

2010-11-10. . . Mycke snö!


Så här var vädret för exakt 1 år sedan!

20101110022 (MMS)

Så här var vädret för exakt 1 år sedan!


TORSDAG!!

Sitter just nu hos min syster. Calle är här och leker med sin kusin och jag ska få mat :)..
Idag är det så tråkigt väder. Allt blir lerigt och kladdigt när man varit ute. Särskilt när man har en hund som all skit fastnar på. Nä nu längtar jag efter snö och pulkaåkning!!.. Kira gillar ju att dra barnen i pulkor...:)
Vad har annars hänt denna vecka..
Jo Isac berättar mycke och börjar meningen alltid.."Nu ska jag berätta för dig.." lyssnar mycket på sagor kanske :) och älskar sin nya leksakstidning och berättar att han vill ha väldigt mycket i julklapp. Hoppas han inte hittar våran gömma hemma..
Lilla Calle han säger ä dä och titta.. och skriker tuttetutte när han vill ha sin tutte...han har även haft feber i 2 dagar och varit hängig... inte hög feber utan den har legat på 38.. stackarn.. men imorse efter att vi kom in från skogspromenaden märkte ja att han var frisk..han röjde i alla rum hemma :)
Olle har varit jättesnäll och skruva bort beslagen på en skänk i garaget och slipa den åt mig. Så nu behöver jag bara måla den =)... Den kommer bli så fin!! Tack mitt hjärta!!

Själv har jag nu bokat tattueringstid och det vart hos tjejen i Kristinehamn, kingsroad tatto. Så den 19 januari ska jag iväg och plåga mig själv för 1a ggn. Gudars hur ska det gå..måste få med mig nån som också som gillar att se mig plågas och som vill hålla min hand. Måste hitta ett snyggt teckensnitt på dikten bara..
Nu ska jag kolla lite biobiljetter till premiären av twillight..den 4e filmen...

Nu ska jag få mat hihi..
Bjuder påen fin bild som jag hittade på systers dator.. detta är Isac och Amanda för nästan 1 år sedan..
PUSS

Den här fina gipstavlan hade Isac med sig ...

20111108689 (MMS)

Den här fina gipstavlan hade Isac med sig hem idag. Blir så rörd! Lite allt möjligt som han plockat ifrån skogen och som han satt dit själv i gipsformen! Goa unge!


SAKNADEN ÄR STOR!!

Tänker mycke just på min morfar idag...Tycker att det är en sorlig dag idag men ändå en lyckodag som får alla oss att minnas de vi saknar.
Farmor,farfar och farbror Arne! Morfar och mormor.
Mest saknar jag min morfar!!
Han va den ärligaste person och rättvisaste människa på denna jord! En riktig människokännare med STORT HJÄRTA! Hjälpte oss alla ända in till det att han somnade in. Och det vet ni alla som träffat honom. Alla älskade honom från första stund!!
Minns så väl den dagen han gick bort...Jag han aldrig berätta för honom att jag var gravid. Veckan efter det fick jag missfall...men sedan på mormor födelsedag året efter fick vi beskedet att jag var gravid igen och då väntade jag Isac...måste va ett tecken i mina tankar!...Roliga minnen har jag under hela min uppväxt från just morfar!
Så jag skriver nu de orden vi hade i hans dödsannons!!! För de stämmer helt in på honom...kortfattat och från hjärtat

DU STYRDE
DU STÄLLDE oss alla
       och
av alla VAR DU ÄLSKAD

VI SAKNAR DIG!


Nyklippt!

20111104687 (MMS)

Nyklippt!


Nyklippt!

20111104686 (MMS)

Nyklippt!


Isac älskar sin moster! Han ville åka dit ...

20111104684 (MMS)

Isac älskar sin moster! Han ville åka dit och stanna en stund! Idag har vi hunnit med mycke. Städa, tvätta och tvättat bilen och lagat mat och promenad i skogen. Nu är vi hos moster och hämtar en film och fikar. .


Nu har Amanda varit med sin moster i hela ...

20111103680 (MMS)

Nu har Amanda varit med sin moster i hela 10 minuter. Och detta har vi hunnit med hi hi!


Ingen lust till någonting idag. Har nyss t...

20111102677 (MMS)

Ingen lust till någonting idag. Har nyss tittat klart på dirty dancing som gick på svt1! Säger som Kenny, magisk!


Ögongodis... :)

Ja alla ni tjejer där ute tjatar om Edvard, Joel Kinnman, Eric sSaade, Persbrandt, Vin Diesel, Danny, Beckham mm mm

Men Jag har en riktig ögongodis varje morgon som jag sneglar på och ler åt...

Han har  den snygga tatuerade armen, klädstilen, håret, blicken, leendet, 3-dagarsskägget med fina linjer ;) och framförallt HUMORN!! Varför blir han singel jämnt.. ?? Han har ju varit gift i ynkliga månader med fotbollsspelaren Tina, Lena Ph, och nu sist en jättefin tjej som heter Martina tror jag... Är han svartsjuk?Dålig i sängen? ja undrar jag.... Familj villhan ju bilda, det är något han nämn många ggr om och har lite panik över...hmm.. Men rolig i tvrutan är han i varjefall!!!

Här har ni honom MARTIN BJÖRK :-) från "Fråga Olle, Vakna med the Voice och eftersnack från Idol :)




Precis lämnat lillebror och gått en kortis...

20111102663 (MMS)

Precis lämnat lillebror och gått en kortis med Kira. Gissa vart pappan i hemmet jobbar? He he


Isac mitt hjärta fick feber igår kväll och...

20111101659 (MMS)

Isac mitt hjärta fick feber igår kväll och haft hög feber inatt. Just nu har han ingen, den försvann av sig själv. Hoppas den inte kommer tillbaka! Men hemma blir han idag i allafall!


RSS 2.0