SMS-inlägg

20110131114 (MMS)


MÅNDAG 31/1

Idag börja Olle att jobba. Lite pirrigt är det att va själv med båda barnen och Kira. Men än så länge rullar det på. Isac väkte mig o Calle. HAn fick välling och jag aammade Calle samtidigt.
Vi klädde på Calle tillsammans och sen Isac.. Själv blir det mysbyxmodellen idag. Olle har bilen till jobbet.
Så en så länge rullar det på. JAg tar en kopp kaffe..*MUMS**

JA i helgen va det liite smått kaos. Olle upptäckte en vattenläcka. Snälla Henkeboy va här och hjälpte oss igår och det visade sig inte vara så stor läcka. Så jag antar att idag kommer försäkringsbolaget hit.

Men för mig är det lite rörigt. Vi kan inte använda vttneet på överdelen.. Inte toan, eller badrummet, inte spola i köket..=/
Men tur är att vi har badrum nere i källarn... Där kan vi duscha och där får jag handdiska..=( Tur är även att jag kan tvätta så som min minsting äter och mamman med sina läcka bröst..

Nu ska vi snart duka fram frulle och sen blir det lek o gå ut med vovven alla 3.. det blir spännande =)..

Kram på er..
P.s. Kommer en bild på Isac som fick en ny tröja igår av Jessicka Prusti med familj. Han älskar dem HM tröjerna..Och den skulle han naturligtvis ha idag ...Det ska börjas i tid =)D.s.

Puss!

20110129110 (MMS)

Puss!


En nöjd Calle!

20110128109 (MMS)

En nöjd Calle!


Det rullar på...

Efter första natten hemma förra veckan va det katastrof...barnen väkte varandra om vart annat. Eftersom jag och Olle har erfarenhet av "ersättning" efter att jag inte kunnat ammat Isac så fick det bli det då. Vi har fortsatt med det som sista måltid till Calle med. Han får ersättning vid 22-23 tiden på kvällen...hela familjen sover o är pigga o glada dagen efter. Och jag mamman är mycket piggare dagen efter. Calle vaknar vid 3-4a tiden på morgonen och vill ammas, sen somnar han om vaknar vid 7-tiden=amning igen, och sen kan vi somna om igen och vakna vid 9-e tiden!! 
Calle är ett litet matvrak han ska hänga vid mina puppar hela tiden. Helst vill han ha den som "napp" och helst vill han sova på dem på nätterna. Visst det är mysigt..=)..men inte att ligga vid en stor pöööl i sängen. Det läcker hela tiden!! Får alltid ha en "kopp" på det andra bröstet samtidigt som jag ammar på det ena bröstet för att det läcker så...Och "koppen" är alltid full.

Isac va ju den sovande bebisen, det va en himla prosedur bara att få honom att vakna. Vi fick nypa honom i fötterna, ja allt!! Tills slut sina min mjölk då..Och ända från födseln fick vi ge honom ersättning. 

Denna gång kan jag säga att mjölk det har jag!!! Jättesmidigt!! Man har maten med sig..Är lite ovant för mig att sitta och amma inför folk bara. Jag slänger inte fram dessa jättebomber..nää.. en mysig stund i ett hörn passar mig mycke bättre. Det smidiga är också att Olle kan ge flaska om jag o Isac är ute på roligheter..Så det känns bra att Calle godtar både "puppe", "flaska med ersättning eller urpumpad mjölk".

I tisdag var Liselotte, barnmorskan här. Hon vägde Calle...
Vid födseln vägde han 3500g och utskrivningsvikten var 3245g. I tisdags vägde han 3548g.. så mat får han. Oj, aptit har lilla Calle iallafall och det är bara bra att ni har "napp" till honom för annars puppar han sönder sin mamma sa hon. Och det stämmer kan säga!!!  

Just nu ligger min Isac älskling och sover såå sött i sin säng. Callesnutt ligger bredvid pappa Olle och sover sött han med i soffan. Vi väntar bara på att han ska vakna och då blir det flaskmatning...sen sover vi sött! Jag och Calle har dessutom flyttat ned till gillestugan eftersom Calle väcker Isac då vid3-4 tiden när det är mattajm. Isac kommer ju alltid in till oss nån gång under natten och kryper upp i sängen. Så för allas bästa så bädda vi upp en säng där nere till oss...
På morgonen kommer Isac ner och kryper upp hos oss och dricker nenni=välling...MYS!!

Undra vad vi ska hitta på imorgon....Nu ska jag också lägga mig på soffan en stund!! Kram o Natti


Förlossningen!!

Ja på måndag morgonen den17/1 kl 06.30 när jag gick upp med Isac hade jag ju som vanliga förvärkar o mensvärk..så ja tänkte inte mer på det...
Klädde på honom vid hallen som vanligt medans pappa Olle va ute med Kira. Jag sa till Isac att kanske farmor o farfar hämtar dig idag hos dagmamman.. MMM svara han mig..

Precis när de åkte iväg Olle o Isac kom en kraftig värk...7 minuter efter det en till, 5 min efter det ännu kraftigare... (samtidigt smsar jag till familj o vänner att nu går ja med riktiga värkar...)jag förstod att nu är det på gång. Hävde i mig en kopp kaffe och börja tappa upp et bad.

Satte mig på toan o kissa under tiden, reste mig upp o då kom en värk till och ja skaka o kunde knappt stå..
Ringer Olle o frågar vart han är.. i Rondellen svarade han mig.. och jag sa då du kanske ska komma hem nu..=)

5 min senare är Olle  hemma, hjälper mig upp ur badet..jag kastar mig över skötbordet under värk till...HJÄLP!!! ...Tårarna rinner från kinden ...får panik...ropar på Olle..hämta kläder fort vi måste åka nu!!

Tar med Kira under bilresan hem till farfar o den är jobbig bilresan...samtidigt ringer jag till Camilla och säger..vi åker in nu!!..Ifall vi behövde hjälp att hämta Isac under dagen och om förlossning skulle dra ut på tiden..

Under bilresan tänker jag... "FIA ANDAS-SLAPPNA AV!!!" Och de hjälpte!!

KLockan 8.30 är vi inne på bb...har såå ont och får stanna antal ggr i korridoren dit från Akutintaget! Möter upp en söt barnmorska som heter Birgitta Wilke (så himla lugn!!) Måste kissa och vägas innan..och jag ANDAS ANDAS ANDAS..Efter det säger Birgitta att de sätter på mig Ctg och att det ska sitta en kvart och att det är bara jag ringer efter henne när ja känner att jag vill ha lustgas... 10 min senare ringer vi jag vill ha lustgas och hon ser att jag har fruktansvärt ont... Hon undersöker mig då..och jag är öppen 8cm... Oj säger hon o kallar på Undersköterskan Elisabeth Ruck...också kanon lugn..!!
Jag får byta om och fortsätta med min lustgas, Olle ger mig vatten och saft...får hämta nytt och han passar på att hämta en kopp kaffe =).... klockan kvart över 9..känner ja en obehaglig känsla..efter denna skarpa värk, trycker det på nedåt...men det bromsas...jag står ut ungefär 4 ggr, det känns som jag ska gå av på mitten..sen ringer vi igen jag och Olle...Ja visst ja..du är fullt öppen nu Sofia..och vi måste ta hål på fostervattnet..det är det som bromsar!! A men va faaan tänker jag då...och säger HJÄLP MIG NU!!!! =).. Olle vill hämta en till kopp kaffe men de avråder honom...Vattnet går..och strax efter det känner jag hela bebisen vrider sig i magen...FYFANN va ont det gör ...
JAg krystar i 10 min sen är lilla CAlle kommen till världen kl 09,48.. 
Alltså fyyfaaan vad ont det gjorde, men skönt ändå att det gick fort + att jag är glad att bara använt lustgas... Mycke piggare direkt efter förlossning!! DE fick sy ett stygn bara..

Så skönt att alla i rummet va såå lugna och de tyckte att jag va duktig , andades bra, en superförlossning och att jag behöll lugnet!! 
Men nu blir det inge mer sa jag...Birgitta och Elisabeth flinade och sa..du är som gjord för att föda barn Sofia!!
Men utan deras lugn och Olles lugn hade ja aldrigt varit så lugn själv..=)
Nu ska jag gå och mata min lilla CAlle...Isac plutten sover ...

P:S: Mitt tipps till de  som ska föda..BADA VARMT, ANDAS, SLAPPNA AV I AXLAR, ANVÄND LUSTGASEN =)-du får en fylla som är underbar för stunden hehehe, drick mycke D:S:
Hejhej  

Bröderna Kinell myser i soffan!

20110124104 (MMS)

Bröderna Kinell myser i soffan!


FREDAGSMYS ELLER!!

Ja visst är det underbart att vi skapat ett till litet underverk!! Så mysigt!!
Dagarna som gått sen vi kom hem har varit både upp o ned..
UPP= Att få bara umgås med sin famil. Ja sken av glädje när vi bara kom ut i friska luften på bb. Visst de är såå mysiga och hjälpsamma där!! Men till slut så bara längtar man hem till sin familj!!! Ja och så att jag har mjölk denna ggn =)
NED= Första natten hemma va KATASTROF!! Nytt för lille Calle som va orolig hela natten...ville bara ligga o puppa.. Till slut väckte han sin storebror som vart orolig för lillebror va ledsen o kunde inte somna. Till slut vid 04.00 somna vi..och vakna vid 8-tiden. Olle fick gå upp o fixa ersättning så han kunde somna tillslut lilla mini...och det hjälpte. Han mättnade!! Men efter det rann mjölken till och jag fick såå ont i brösten. Idag har det varit hemskt!! De är knöliga och jätteömma... Jag är matt o yr. Ringde avd Q.. Amma,amma,amma sa de, vila o värme. Massera knölarna!! Alltså de är hemska!! T o m syrran min reagera idag..med väl valda ord!!


Så här sitter ja med sprängande bröst som gör sååå ont med fetvadd på.... större en Dollys kan ja säga!!! Låter Calle få puppa o han spyr ner oss!!.. 

Men en sak är säker ja har en underbar familj!!! och mina goa ungar är mitt allt!!! 

Imorgon tänker ja berätta om förlossning och lite till.....
Vi ses... 

Lilla Calle

20110118092 (MMS)

Lilla Calle


SMS-inlägg

20110117087 (MMS)


Söndagkväll!!

JA efter att Isac ätit kvällsmat och badat med pappan här hemma så va han helt slut!!! Vi började titta på Beemovie med honom men han bädda ner sig i soffan. SÅ jag fråga är du trött älskling..-mmm svarade han
-Mamma, Isac gå och sova nu. Isac är trött. Så han gick in o la sig i sin säng. Min lilla kille börjar bli så stor!!! Helt otroligt vad fort tiden går. Efter 5 min ropade han..Mamma, Pappa!!! PUSSS JUU!! Så vi gick in o pussa honom, kanin och snutte!! Sen sov han och klockan va 19.20..

Och jag har skrattat i över en timme så jag har kramp i magen. Mitt favvoprogram "Solsidan" började idag. Så sjukt bra alltså! Efter det slog jag över till SVT1, där "Minuten" går. Roliga grenar måste jag säga. Men roligast är Peter Zettman!! Sånna grenar måste ordnas till sommaren när vi nån gång ska ha fest här hemma, vilket inte har blivit av sen vi flyttade in i huset april 08. Och nu går en rolig film på 4an..=)

Har hänt att jag funderat några ggr idag med när jag gått på promenad med Kira och tittat ut genom vardagsrumsfönsterna...
Städar man inte bort julen 20e knut.."tjugonde knut dansas julen ut" eller "varar julen ända till påska"...??!!
Själv tog vi bort lite tomtar o julgran innan 20e knut.. och på självaste den dagen åkte gardiner och allt bort!

Släpp julen nu... vi går mot ljusare tider, jag längtar efter vår!!! Va ute i vårsolen hela dagarna, mindre kläder på barnen, grilla, ljusare kvällar, inte lika blöt hund som man måste torka en kvart efter en promenad !!!

Visst gillar jag alla årstider, alla har de sin tjusning!! Men gillar mest vår och sommar!!

Nu ska jag kika vidare på filmen..Pappan målar på ett gammalt bord nere i källarn som han gjort om, ...

Puss på er

God morgon söndag!!

Jaha då är det tråksöndag. Men mys i soffan med min prins, det är grejjer det!! Morronmys med Isac är underbart! Pappan ligger o snarkar än!!

Jaha idag har man gått över tiden med 4 dagar..jaja, det kommer när det kommer!!!

Undra vad vi ska hitta på idag??!! Isac säger att han vill hälsa på sin "Manda" här när jag frågar. Eller ringa farfar??..Ja vi får se...

Nu snart blir det att duka fram frukost! Kurrar i min mage..=)


Lördag 15/1

Idag är det lördag den 15e. Min mormors födelsedag!!! Hon är ju inte vid livet men tänker på henne såå ofta!!
Skulle gå till mormor Ainas grav idag men min ork finns inte idag. Har sjukt ont i ryggslutet. Haft såå hela dagen.. mina ben och armar orkar ingenting. Konstigt!!  Ömma sammandragningar kommer till o från hela tiden men inget regelbundet. Men det är jag ju van vid!! 
Jobbigt det är att vänta o vänta!! Trodde aldrig att jag skulle gå över tiden... Men lilla Calle mår bra inne magen kan man säga =)..!!

Just nu sitter hela familjen i soffan och tittar på "andra sidan häcken"" helt ok tecknad film...

Idag på förmiddagen va vi hos min syster och firade henne. Fick go semeltårta med vinerbrödsbotten .. mums!! Och gott fikabröd. Amanda va på strålande humör och såå goo!! Jisses vad ljud hon gör ifrån sig nu. Hon pratar med oss som bara den lilla dockan. Stark är hon med, hon ska stå upp i knät hela tiden..Duktig mosters docka!!

Nu ska vi mysa vidare... Trevlig myslördag på er!!!


MOSTER MARIA!!!

Isac kom ihåg att moster Maria fyllde år idag. Sa det till honom igår. Så vi va ju tvugna att ringa förut... Och han sa: - Grattis moster!! Komma Paket till dig- Älskar dig! Hej då!!

Ett snabbt samtal, men klart man ringer bästemoster på födelsedagen!!!

GRATTIS IGEN!!! Puss!!!

GRATTIS!!

Grattis till min syster Maria!! Kalas på lördag då kommer vi med paket!!!!
Grattis till grannen Sandra!!! Som ska få bli pruttfull i helgen..vilket va länge sen =)..skulle vilja va en fluga på väggen då =)

Mormor Aina.. saknar dig!!!  Kommer och sätter blomma o ljus på graven den 15e som är din födelsedag!!Ikväll tänder vi ett ljus för dig!!

Ingen bebis än. Den kommer när den kommer. Barnmorskan säger att det är på G..Oj sa hon, förstår att du har ont och att slemproppen lossnat för bebis ligger VÄLDIGT långt ner!!! Inte långt kvar...men kan fortfarnade ta dagar...*MORR*
Calle vill inte ut...Han trivs tydligen bra i värmen!!! Det kommer när det kommer. Inatt sov ja helt ok! VA bara uppe o kissa 2 ggr!! Han är lugn i magen idag!! =)..GÖTT DET!!

Nu ska jag dricka upp kaffet o sätta igång med sysslorna!! Gud så tyst det är när inte Isac är hemma!!  Han kommer hem efter 2 och min supersnälla granne går hem med honom idag! Jag får inte gå upp på dagmammans gata.. Goa de är!!! Bättre granne och dagmamma får man leta efter säger bara!!

Puss på er!!




Barnmorskebesök!!

Snart kommer Olle hem och hela familjen åker med mamma Fia till barnmorskan =).. Nu väntar vi otåligt här hemma. Fick ssånna där krftigare värkar igår när jag satt nere i gillestugan och tittade på Cuyote Ugly (eller hur det nu stavas).. jag blev skitpeppad..ställde mig upp och gick omkring. Tänkte sen när filmen va slut att nu.. nu kanske ja behöver vila..Men det började avta igen!! F..n!!

Jag har känslan att de börjar hända grejer där "nere" eller kanske bara är så att jag känner efter så himla mycke, men det är för att vi längtar så nu.

Isac tycker att det ska bli skitkul att följa med mamma till doktorn igen..han får ju köra med hjärtljudsapparaten för Helen varje gång.. Idag ska hon få undersöka mig med.. Nu vill vi veta om det är på G eller om det blir 2 veckor över tiden som alla skämtar om ;)...

Tack syster Maria o Alexi som tog Kira på promenix idag på lunchen o tack kära Camilla som gjorde det här om dan!! JA vågar inte ge mig ut i halkan!! Ni ska få något fint!!

Isac och jag ska slå in paket till mosterMaria sen hon fyller ju år imorgon!! 12 januari är ett datum att minnas!! Syster Maria fyller, Sandragrannen fyller också, mormor gick bort det datumet och nu har vi vårat Bf datum för 2a barnet!!....

Dags att väcka min lilla plutt nu och käka mellis innan pappsen kommer.
Jag återkommer ikväll!!
Puss

1 vecka semester bokad detta år!!

1 veckas semester är bokad nu..
Vecka 29 åker vi till Öland. Hela familjen utom Stina då. Så en kattvakt får vi ordna. Så skönt att Kira får följa med oss denna ggn. Trångt blir det i bilen så en takbox måste ordnas! 
Men ska bli skönt att komma bort ett tag. Vi ska kolla på lite utlandsresor med till hösten.. hmm nått bra förslag att flyga till med en liten bebis, 2-åring och Olle hahahahaha ;)

 


MÅNDAG!!!

Idag börjar vårat nyttigare liv. Så som vi levde mer i våras. Olle ja va skitduktiga på att laga nyttig mat med mycke sallad till!! Vi åt mer frukt mm,...det resulterade i att min mage vart mycke bättre =), Olle gick ner ca 10kg.

Så ja nu när han varit gravid med mig sen desshar det blivit Chips i stora lass, skåpätande mm...
Men nu sa vi att efter bebis kommit kan vi åka och träna tillsammans. Vi får ju naturligvis börja försiktigt! Men egentid + tid tillsammans!!
En dag/kväll var i veckan och en dag/kväll tillsammans på gymmet!! Mer promenader också tillsammans..
Vet ju att när man tränar så mår man sååå himla mycke bättre som människa. DE första veckorna är ju jobbiga med träningvärk, men sen så..!!
Så ja avlastning en timme på en helg kan väl inte vara svårt att hitta till barnen och vovven. I värsta fall "Mini" följa med och Kira va i bilen då.. men det tror jka inte ska behövas!!


En klockren kommentar från Isac igår när mormor skulle gå hem...
-Moomoo!!! -Ja lille vän,svarar hon... -Ha du en peng?!.. hahahaha.. Och han fick ju en 20a då o stoppa i sin spargris!! Skitunge!!

Nä nu blir det dricka upp kaffet, sätta på mig leendet idag och lite smink kanske.. Idag ska jag rycka upp mig!! =)

ahhh såå skönt!!

Idag fick jag sova.. Vakna klockan 9. Gud sååå skönt det var!!

Gomojjon skriker Isac!! Smöjgås mamma!!??...sååå goo!!
Där satt de o åt frukost!!

Just nu sitter ja i soffan o tar mig en kopp kaffe och tänker..näää, ingen bebis denna morgon heller!! Typiskt!! Nu har jag verkligen provat ALLT!! och har förstått att den kommer när den vill komma!!..

Idag är tråksöndag!! Mamma ska komma upp på besök en stund o gratta Olle. Efter det skavi plocka bort all jul!!! Nu är jag trött på den, t om Olle är trött på julen!! Sätter  upp de vita gardinerna igen, men helst skulle ja vilja ha nya. Typ nått  stil med linnebeige. Sen har grannen en sånn fin lampa!! Och sånna ska jag köpa nya, 2 st. Men det får bli efter att bebis kommit, för vi måste även kika på kakel och handtag/beslag till köket.

Så det kliar i både mina och Olles fingrar att få shoppa loss, det va ett tag sen nu..

Hej svej!!


LÖrdag 8/1-2011

Idag har jag grejat här hemma. Ryggen har kännts mycke bättre. Så det blev lite vika in tvätt o såna tråkiga måsten, damma och damsugning.
Olle och Isac har varit ute o åkt pulka under tiden
Byggt lego med Isac har vi hunnit med och sovit middag, laga mat blablabla...
Nää vilket tråkigt inlägg..men jag känner mig såå tråkig!!

Har ingen social lust att träffa kompisar, släkt, nära o kära alls. Är såå trött o sliten och trött på att vara "Höggravid!.. Blek, fet, finnig, trött, gnällig, öm i hela kroppen typ! Jobbiga förvärkar som man aldrig kan lita på. Nu längtar jag såå att "CAlle" vill komma ut till oss!! Tänk om det skulle ta 2 veckor till NÄÄÄ, då skulle jag nog grina ihjäl mig varje dag!

Jag vill bli den "alerta Fia" igen.. Hon som är social och go och glad!!.. Jag vill snosa på min nästa bebis..Jag vill ha orken att leka med Isac igen o gå promenader med Kira. Hälsa på mina nära o kära!!...
 Idag lossnar det ännu mer slem.. men sånt går ju inte att lite på...

Om vi går efter Isacs beräkning när han titta ut så ska jag föda imorgon.. Alltså 3 dagar innan Bf.. men som sagt lille Calle kanske trivs bra där inne i värmen.
Känns som att kroppen min inte orkar mer, men att han vill stanna ett tag till!!

En rolig händelse som hände för 1 timme sen va att Olles pappa ringde o va nervös...
Olle tror ju att CAlle kommer imorgon så farfar Cege ringde o sa hysteriskt.."Olle, du har väl tankat bilen??!!"..hahaha så söt! HAn är så trött på att Olle åker på ångorna..hahaha.. Jag är beredd om det händer nu.. känns som det sa han. FArfar Cege brukar ha rätt sååå vi får väl se..=)


Nu ska jag göra välling åt Isac som säger att han vill ha välling o sova...sååå vi ses o hörs...

Trevlig ördag!!! Puss på er

SMS-inlägg

20110105076 (MMS)


V.39. . När ska du komma "Bus"?!. . .

20110105079 (MMS)

V.39. . När ska du komma "Bus"?!. . .


En supernöjd Isac som just fått reda på at...

20110104075 (MMS)

En supernöjd Isac som just fått reda på att han ska till sin dagmamma imorgon!


Välkommen år 2011

JUL OCH NYÅRET
Ja för oss vart det en lugn jul och lugnt nyår!! men det va rätt skönt!!
Olle fick faktiskt skåla in med lite "Wirre" som han säger och jag själv med Pommac....
Isac somnade på nyårsafton redan vid 9e tiden...snutt!!
Jag höll mig över 12slaget men känns som att jag hållt mig väldigt länge nu.. Vill att han ska komma NUU!!
Själv är jag fortfarande genomförkyld och lever på nässpray. Lever även på alvedon för dessa jobbiga förvärkar som påminner en "att nu är de på G"..men näää.. Men jobbigt att gå med denna värk...aldrig få sova ut. Tur är att jag får sova middag med Isac på dagarna.

TECKEN PÅ ATT SNART FÅR VI SE CALLE
Igår hade jag tarmtömning och slemproppen gick på kvällen. Det är ju ett tecken på att det är nära men fortfarande att det kan ta flera dagar. Och ja jag börjar bli lite orolig för denna förlossning!! Just för denna jobbiga smärta! Men ut ska den!

VARDAGEN IGEN
Idag började Olle jobba, så jag o Isac va över till Camilla o Vilmer en stund. Och snälla Camilla bjöd på lunch. Lyx det!! Nu väntar vi på att pappan och Kira ska komma hem. Är faktiskt tomt när dem är borta och när Olle varit långledig. Som sagt Kira har varit hos farfar idag och kommer vara det på dagarna nu eftersom jag har så ont ibland och då blir det jobbigt att klä Isac, dra han i Pulkan och gå promenad med Kira.. Jag längtar så nu tills bebis kommer, allt blir så lättare då. Tycker så synd om Kira att jag inte har samma tid för henne som  förut. det blir bara korta svängar nu när vi är ute. Men snart så blir det ändring på det!

Puss puss

RSS 2.0